ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
14-01-2014, ora 08:02

Concursul de interpretare din lirica eminesciana "Floare albastra" a ajuns la editia a XV-a

Articol de Alexandra Stefanescu

Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari in parteneriat cu ISJ Iasi, Ateneul Tatarasi, Palatul copiilor Iasi organizeaza miercuri 15 ianuarie 2014, concursul de interpretare din lirica eminesciana “Floare albastra”, editia a XV-a la Ateneul Tatarasi. Este singurul concurs judetean care a functionat neintrerupt timp de 15 ani, in fiecare an invariabil pe 15 ianuarie, ziua marelui poet.

Ca in fiecare an, sunt asteptati sa urce pe scena peste 50 de elevi de la diferite scoli si licee din judet care vor transpune opera lui Eminescu in recitare, interpretare muzicala, coregrafie sau dramatizare.

Mai mult decat un omagiu adus poetului national, concursul isi propune sa stimuleze sensibilitatea artistica a tinerilor, sa-i apropie de literatura si de liric si sa le cultive talentul.

Concursul este structurat pe cinci sectiuni (Interpretare – scoala primara si gimnaziu, Interpretare – liceu, Interpretare – palate, cluburi si scoli cu profil artistic-dramatic, Interpretare – grupuri dramatice (interpretare muzicala, recitare, coregrafie, dramatizare), Prezentari media liceu tema „Eminescu – biografia unui geniu”, sectiune gandita special pentru elevii de liceu). Concursul se desfasoara miercuri 15 ianuarie la Ateneul Tatarasi, dupa urmatorul program

9.00 – Primirea invitatilor

9.30 – Deschiderea oficiala a concursului

10.00 – Desfasurarea concursului

Festivitatea de premiere va avea loc in aceeasi zi.

Juriul va fi alcatuit din profesori de specialitate, literati si reprezentanti ai autoritatilor locale, care se ocupa de destinele vietii culturale iesene - Presedinte conf. univ. dr. Aurelian Balaita-Prorector al Universitatii de Arte “George Enescu” – Iasi.

Echipa de organizatori ai concursului este alcatuita din: prof. I.Sandovici, prof. C. Homutescu, prof. L. Ifrim, prof. D. Robota si prof. S. Pintilie din partea Liceului Tehnologic de Mecatronica si Automatizari si Lucian Gabriel Comanescu – profesor de arta dramatica, din partea Palatului Copiilor Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii