A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715212419.9399.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala da startul proiectelor culturale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
02-10-2013, ora 12:19

Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala da startul proiectelor culturale

Articol de Madalina Irimia

Asociatia Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala va desfasura, in perioada octombrie – decembrie, trei proiecte culturale ce beneficiaza de sustinerea Consiliului Judetean Iasi prin Programul Anual de Finantare a Proiectelor din Domeniul Culturii.

Anul acesta proiectele se vor derula in faza pilot, urmarindu-se apoi dezvoltarea lor multianuala in scopul asigurarii unui cadru permanent de creatie pentru producatorii culturii constante, sustinerii si incurajarii dialogului cu artisti si operatori culturali din tara si strainatate, cresterii calitatii consumului cultural, imbunatatirii experientei si participarii publicului iesean pentru a deveni mai receptiv la dinamicile culturale contemporane.

ElectroLive Session este o platforma culturala deschisa exprimarii diversitatii, in contextul evolutiei muzicii contemporane, care-si propune sa modifice putin modul in care publicul iesean percepe si interactioneaza cu muzica. Proiectul nu va promova neaparat un stil muzical anume insa, prin concerte si acturi live sustinute de artisti din mediul international, national si local, va oferi prilejul unor incursiuni in formele show-ului muzical, cu grad de conceptualitate si structura electronica ce integreaza o diversitate de genuri si stiluri: jazz, funk, soul, fusion, psychedelic, ambient-experimental, post-rock, acid, trance, house, drum and bass, dubstep, etc.

DramaLab – Laborator de cercetare si creatie artistica inter si transdisciplinara va crea un spatiu deschis procesului creativ, cercetarii, experimentului si investigarii unor noi teritorii ale artei scenice. Anul acesta, tema este centrata pe explorarea universului unei personalitati incadrate in cele mai acute avangarde, Franz Kafka, dar si pe studiul replicilor artistice ale operei sale in domeniile: teatru, film, muzica, arte vizuale, coregrafie, literatura. De asemenea, in cadrul proiectului va fi valorificat fondul de proza scurta prin transpunerea scenica a unui text literar, proiectul avand ca finalitate realizarea si prezentarea unui spectacol. Punerea in prim plan a celei mai influente si proeminente personalitati ale literaturii moderne, va marca totodata aniversarea celor 130 de ani de la nasterea sa, eveniment celebrat in mod oficial in intreaga lume, prin numeroase si diverse manifestari culturale, insa aproape ignorat in Romania, cu atat mai mult la nivel local.

DeMo propune teatrul/arta performativa drept instrument de interventie sociala, pentru a deveni mai constienti si responsabili atat fata de grupurile vulnerabile, cat si fata de fenomenele sociale ale comunitatii in care traim. Pentru a incuraja arta activa si reactiva publicul se va putea implica in actul artistic, atat ca spectatori, dar si ca parte integranta in crearea lui. De asemenea, proiectul urmareste dezvoltarea unui pol cultural de interventie micro si macro-sociala prin punerea bazelor procesului de lucru colaborativ intre grupuri sociale si colective de artisti, si prin stimularea schimburilor culturale cu artisti din tara si strainatate, a caror activitate este axata pe acest domeniu.

Foto: vimeo.com

     
Tag-uri: proiecte, asociatie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
Jasonicoca,  02.08.2017 02:10

7kjty84ugd0th6dqgh baidu j379ytcb23wep1cioq

   
johhnyFox,  12.07.2017 15:14

eh8l9ho45j428up5oi google google g6rkza5hfm9std96ha

   
johhnyFox,  12.07.2017 10:06

8bh6fe561guuyng3qz google google tr6oo6u5hm6berfwzd

   
JerryKah,  03.07.2017 02:49

3lketfht3tccfsv2rp google google 2idxmynblcea4x3aa7

   
CaseyCeF,  17.03.2017 14:20

wh0cd279937 Advair Diskus

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii