A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714194107.07.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Caravana Docuart vine pe 29 martie la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
27-03-2014, ora 15:25

Caravana Docuart vine pe 29 martie la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Caravana Docuart poposeste sambata, 29 martie, in Iasi la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” din Copou. Proiectiile vor incepe la ora 15:00 si vor fi urmate de cunoscutele sesiuni de intrebari si raspunsuri cu oamenii din spatele documentarelor incluse in program si din inepuizabila lume cinematografica.

Le suntem recunoscatori inca o data ca ne sunt alaturi cu fiecare oprire prin tara, la fel si voua, dragi cinefili pe care ne bucuram sa va cunoastem cu fiecare popas al caravanei. Va asteptam sambata pentru o zi plina de documentare premiate la Bucuresti Docuart Fest 2013, informatii pretioase, perspective noi si timp de calitate petrecut frumos, asa cum ne place noua sa credem”, anunta organizatorii.

Iasiul este al treilea oras care primeste Caravana Docuart dupa Brasov si Sibiu, dupa care urmeaza Timisoara si Cluj-Napoca. Intrarea este libera.

Docuart a pregatit o surpriza cinefililor ieseni. Este vorba de proiectia unui documentar experimental, realizat in Penitenciarul Rahova de catre 12 detinuti, sub coordonarea regizoarei, Daniela Apostol. Sunt 12 mini-documentare realizate dupa scenariu si regie proprie, ce functioneaza ca un puzzle. Filmele vorbesc despre libertate, speranta, spiritualitate, reabilitare; vorbesc despre viata.

Mini-documentarele au fost realizate in iulie 2013, in cadrul proiectului “Viata dupa gratii” (viata-dupa-gratii.ro), pe o perioada de 3 saptamani.

Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar Bucuresti Docuart Fest. Proiectul caravanei este organizat de asociatia Docuart cu sprijinul CNC (Centrul National al Cinematografiei). Partener principal, Primaria Municipiului Iasi.

Program Caravana Docuart

15:00 „In umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, castigator al premiului pentru cel mai bun film documentar studentesc la Bucuresti Docuart Fest. / 23 min.

„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, castigator al premiului pentru cea mai buna regie, sectiunea documentar studentesc la la Bucuresti Docuart Fest. / 14 min.

„Dupa FEL si CHIP” regia Paula Onet, castigatoare a premiului pentru cea mai buna imagine, sectiunea documentar studentesc. / 22 min.

„Stremt 89”, regia Anda Puscas si Dragos Dulea, / 13 min. , castigator al trofeului Docuart Fest. Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari la care vor raspunde cei doi realizatori.

Pauza

16:30 „Viata dupa gratii”, documentar experiment realizat de 12 detinuti din Penitenciarul Rahova. Filmul are la baza 12 mini-documentare realizate dupa scenario si regie proprie, coordinator Daniela Apostol.

17:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean si Xantus Gabor. Filmul urmareste firul vietii lui Emil Racovita, fondator al unei noi stiinte, biospeologia si al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Productie cu rol de document. / 70 min.

Pauza

19:00 „aici adica… acolo”, / 75 min, prezentat in cadrul Bucuresti Docuart Fest in afara programului compe-titional, in regia Laurei Capatana Juller.

Un film despre o problema globala vazuta la microscop. Proiectia documentarului va fi urmata de o sesiune interactiva de intrebari cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Capatana Juller.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii