A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713563532.2764.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Capodopere artistice, proiectate pe pietonalul Stefan cel Mare din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-06-2014, ora 10:52

Capodopere artistice, proiectate pe pietonalul Stefan cel Mare din Iasi

Articol de Madalina Irimia

In cadrul Festivalului International al Educatiei, pietonalul Stefan cel Mare si Sfant va fi pus in valoare si de proiectiile video a doua capodopere artistice. Luni, 23 iunie, intre orele 21.00 si 24.00, pe scena FIE de pe pietonal va fi proiectat spectacolul „Cirque du Soleil – Worlds Away”, urmand ca marti, 24 iunie, in acelasi interval orar, sa poata fi vizionat spectacolul de teatru-dans dans contemporan „Cafe Muller” realizat de Pina Bausch. Accesul la cele doua spectacole este liber.

Departe, in alte lumi

Prin spectacolul „Worlds Away (Departe, in alte lumi)” din seara de luni, iesenii sunt invitati sa intre intr-un univers de vis alaturi de legendarii artisti de la „Cirque du Soleil” si pentru a se bucura de un spectacol de circ ridicat la rang de arta. Inca din anul fondarii, 1984, celebra companie canadiana „Cirque du Soleil” a cautat constant sa provoace imaginatia, simturile si emotia publicului de pe intreg mapamondul. A reusit sa se impuna, de-a lungul timpului, in lumea artelor spectacolului prin reprezentatiile sale extraordinare ce imbina, intr-o forma teatrala, arta circului cu arta stradala. Filmul Cirque du Soleil „Worlds Away (Departe, in alte lumi)”, co-productie a regizorilor de film James Cameron si Andrew Adamson, propune publicului o aventura unica: un film-spectacol care a adus pentru prima data pe marele ecran acrobatiile aeriene spectaculoase realizate de sportivii/artisii companiei canadiene. Povestea este simpla: o tanara si un tanar sunt despartiti fara voia lor si trebuie sa porneasca intr-o calatorie prin lumi fantastice pentru a se regasi.

„Coregrafa sufletelor”

Marti, FIE 2014 va invita la „Cafe Muller”, unul dintre cele mai cunoscute spectacole de teatru-dans semnate Pina Bausch. Coregrafa germana Pina Bausch, supranumita „coregrafa sufletelor”, a revolutionat teatrul-dans si a pus bazele dansului contemporan cu spectacolele „Sacre du printemps” din 1975 si „Cafe Muller” din 1978. Considerata a fi „un magician al dansului contemporan”, stilul ei de dans si coregrafie este cel mai influent din ultimii 30 de ani, datorita fuziunii intre teatru, arta suprarealista, sexualitate si limbaj nonverbal. Toate acestea sunt cunoscute la nivel mondial drept Tanztheater. Proiectia spectacolului „Cafe Muller” este oferita cu sprijinul Centrului Cultural German din Iasi.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: proiectie, FIE, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii