ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
23-03-2012, ora 14:46

Blugi in tendinte pentru sezonul primavara-vara 2012

Articol de Madalina Irimia

In fiecare sezon, blugii sunt „cel mai bun prieten” pentru femeile stylish. Cand nu ai o zi prea buna sau cand te simti energica si vrei sa iesi in oras sau la cumparaturi, acestia par sa zica sic si conforabil iar mana se duce direct catre ei in dulap. Pentru sezonul calduros ai o larga varietate de blugi, de la unii feminini, la alte modele ceva mai sport.

Pentru sezonul primavara-vara 2012 blugii vin in tot felul de forme si culori. Tendintele pentru noul sezon sunt destul de variate, de la culori puternice precum rosu, la altele pastelate precum roz prafuit, alb sau chiar nude. Unii sunt evazati, alte perechi vor sa iti imbratiseze picioarele zvelte, insa cea mai importanta tendinta este cea care se termina deasupra gleznei.

Jeans, cum mai sunt numiti pantalonii din denim, au o importanta aparte pentru tinutele traditionale moderne, mai ceva ca o fusta – pilonul sexului feminin. In vara 2012 vom putea vedea o revenire a sarafanului din blug, a gecii vintage, dar mai ales a pantalonilor scurti cu talia inalta, purtati cu o bustiera colorata.

Anii ’70 au introdus cu succes blugii in garderoba femeilor tinere, iar acum acestia chiar pot fi un obiect vestimentar elegant, depinde cu ce il porti, insa obligatoriu suflecati si asortati cu o pereche de pantofi cu tocul inalt.

Blugii colorati – Blugii in diferite culori puternice predomina si in acest sezon, mai ales modelele „skinny”. Daca inca nu ai o astfel de pereche si simti nevoia unei sesiuni de shopping eu te sfatuiesc sa iti iei unii rosii sau portocalii.

Blugii desirati – Blugii desirati nu au disparut niciodata, insa daca in ultimi anii erau purtati de femeile „razvratite”, in vara 2012 sunt in tendinte. Atentie, desirati nu inseamna neaparat rupti, insa iti poti lasa creatorul din tine sa se joace cu o pereche de blugi mai vechi.

Blugii pastelati – Pentru cele care nu cred ca o pereche de blugi colorati le reprezinta, insa s-au saturat de vechiul albastru spalacit, creatorii propun in acest sezon un roz prafuit si un nude spumos. Cu toate acestea, nimic nu spune fresh mai bine decat o pereche de blugi albi. Ai grija unde te asezi cu ei.

Blugii cu imprimeuri – La polul opus, sezonul primavara-vara 2012 este unul al tendintelor in contradictie, se poarta blugii cu imprimeuri: de la picatele de parca cineva te-a stropit cu vopsea, la cei cu buline, flori si chiar in carouri.

Blugii cu talia inalta – Spuneam mai sus ca in acest sezon se poarta bustiere ca top, insa fara sa lasi buricul la vedere, iar acest lucru se rezolva cu o preche de blugi retro, cu talia inalta. Daca esti posesoarea faimoasele „aripioare”, mai ai cateva luni pana vine oficial vara, asa ca hai la sala.

Blugii evazati – Acest model de blug a revenit oficial, chiar daca calatoria lui din anii ’70 in garderoba moderna a inceput inca de anul trecut. Celebritatile adora acest model si il poarta cu o eleganta aparte Katie Holmes, Vanessa Hudgens si chiar modelele de top.

Blugii cu turul lasat – Nu sunt ei tocmai cei mai eleganti si mai feminini, insa blugii cu turul lasat pot fi un model casual, dar si usor punk purtati cu o pereche de pantofi indrazneti, cu tinte. Modelul de sus pare destul de confortabil, insa pentru ca ei sunt mai masculini, eu i-as purta cu un top ceva mai feminin.

Blugii cu glezna la vedere – Am lasat aceasta tendinta ultima pentru ca am tot repetat ca este cea mai importanta. Orice model de jeans pentru care optezi din lista de mai sus daca nu sunt croiti pana deasupra gleznei, nu uita sa ii intorci de doua-trei ori ca sa ajunga unde trebuie.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii