A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714339135.3703.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Beatrice Rancea revine pe scena Operei Nationale Romane Iasi in spectacolul de teatru-dans BAL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-01-2014, ora 12:11

Beatrice Rancea revine pe scena Operei Nationale Romane Iasi in spectacolul de teatru-dans BAL

Articol de Alexandra Stefanescu

Duminica, 26 ianuarie 2014, in Sala Mare a Teatrului National Iasi,incepand cu ora 18.30, Opera Nationala Romana Iasi va invita la spectacolul de teatru – dans BAL. Ansamblul de balet o va avea alaturi ca interpret principal pe Beatrice Rancea.

Productia este realizata in regia si coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a castigat o reputatie solida ca dansator dupa absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangarda. Productiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – , colaborarile, turneele in Europa si SUA si festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoasterea internationala.

“Ideea spectacolului s-a nascut in baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor si relatiilor umane, precum si a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care isi cauta fericirea valsand solitary”, a explicat Yvette Bozsik.

Materialul sonor expune piese apartinand celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz, tango, vals vienez, quick step, jive, la muzica clasica, intr-un amalgam interesant de stiluri si atitudini ce contureaza esenta spectacolului: destine si relatii umane derulate conjunctural, intr-o sala de dans (bal), o ocazie in care se prezinta cu umor si tragism fatete ale caracterelor umane.

Pretul unui bilet este de 30 lei (stal), 50 lei (loja), 20 lei (balcon). Relatii la Agentia Operei, 0332.888.448, bilete@operaiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii