ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 4.4671 LEI

EUR 1 EUR = 4.9212 LEI

GBP 1 GBP = 5.6712 LEI

MDL 1 MDL = 0.2309 LEI

USD 1 USD = 4.1382 LEI

XAU 1 XAU = 232.3306 LEI

 

AED 1 AED = 1.1266 LEI

AUD 1 AUD = 3.1519 LEI

BGN 1 BGN = 2.5161 LEI

BRL 1 BRL = 0.7432 LEI

CAD 1 CAD = 3.2864 LEI

CHF 1 CHF = 4.4671 LEI

CNY 1 CNY = 0.6311 LEI

CZK 1 CZK = 0.1896 LEI

DKK 1 DKK = 0.6617 LEI

EGP 1 EGP = 0.2634 LEI

EUR 1 EUR = 4.9212 LEI

GBP 1 GBP = 5.6712 LEI

HRK 1 HRK = 0.6497 LEI

HUF 1 HUF = 1.3732 LEI

INR 1 INR = 0.0554 LEI

JPY 1 JPY = 3.7739 LEI

KRW 1 KRW = 0.3695 LEI

MDL 1 MDL = 0.2309 LEI

MXN 1 MXN = 0.2052 LEI

NOK 1 NOK = 0.4859 LEI

NZD 1 NZD = 2.9112 LEI

PLN 1 PLN = 1.0842 LEI

RSD 1 RSD = 0.0419 LEI

RUB 1 RUB = 0.0536 LEI

SEK 1 SEK = 0.4835 LEI

THB 1 THB = 0.1319 LEI

TRY 1 TRY = 0.5100 LEI

UAH 1 UAH = 0.1483 LEI

USD 1 USD = 4.1382 LEI

XAU 1 XAU = 232.3306 LEI

 

VIATA IN IASI

BLOG`N IASI
12-03-2012, ora 14:28

Baclavaua- O delicatesa turceasca pe gustul tuturor romanilor

Articol de Delicii Delicate

INGREDIENTE: un pachet de foi de placinta congelat, 2 cesti cu nuci si/sau fistic si alune macinate, 1 ceasca zahar tos si/sau 1 ceasca miere de albine, 1 lingurita rasa cu scortisoara macinata, (optional – 1/2 lingurita nucsoara macinata, 1 varf de cutit ienibahar, 5-6 cuisoare) coaja de la o lamaie, o esenta de rom, o lingura cu suc de lamaie, o cana cu apa, 150 gr margarina sau unt topit.

MOD DE PREPARARE: Intr-un bol mic se amesteca cuisoarele, scortisoara, nucsoara, ienibaharul, nuca, si/sau fisticul, alunele.

Intr-un vas se topeste untul sau margarina.

Se desface pachetul cu foile de placinta si se imparte in trei parti egale. Foile se scot una cate una, se aseaza in tava de copt si se ung cu ajutorul unei pensule cu unt sau margarina topita.

Pentru ca foile de placinta se usuca foarte repede, aluatul ramas in pachet se acopera cu un prosop de hartie umed.

Dupa ce s-au asezat in tava cinci foi de aluat, fiecare dintre ele unsa cu unt sau margarina topita, presarati jumatate din cantitatea de nuca si/sau fistic, alune, se acopera cu alte patru foi de aluat, periajul cu unt fiind facut pe fiecare din ele, se adauga un al doilea strat cu nuci si restul de aluat periat cu unt.

Taiati aluatul din tava in forma de patrate, dreptunghiuri sau romburi, dar nu pana la stratul de jos.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 350 de grade, pentru 35 – 40 minute, pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt, baclavaua se taie pana jos si se lasa la racit.

Intre timp, intr-o cratita se combina apa cu mierea, zaharul si sucul de lamaie, se da la foc mediu timp de 5-10 minute.

Se lasa la racit putin, se adauga esenta de rom.

Cu ajutorul unei linguri se toarna sirop cald peste baclava si se lasa la racit.

Se mananca reci.

Afla mai multe retete delicioase pe http://deliciidelicate.wordpress.com/

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii