ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
14-07-2014, ora 18:16

Avanpremiera filmului Fata cu ochii verzi, la Muzeul Literaturii Romane Iasi

Articol de Madalina Irimia

Muzeul Literaturii Romane Iasi va gazdui marti, 15 iulie, incepand cu ora 19:00, avanpremiera primului film de lungmetraj realizat in cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi, Fata cu ochii verzi, in regia lui Mihai Mihaiescu.

Filmul, avand la baza romanul „Gaudeamus” de Mircea Eliade, prezinta povestea lui Mircea, un tanar romancier, care intreprinde impreuna cu membrii unui cerc studentesc o excursie la o manastire. Acolo o cunoaste pe Niska, o tanara de o frumusete coplesitoare, de care se indragosteste. De acum incolo, relatia dintre cei doi va semana mai curand cu un joc de ping-pong, care pare sa duca la un final imprevizibil. Tanarul romancier incearca sa scape de sentimentul de dragoste pentru Niska, de care este efectiv dominat, aruncandu-se intr-o aventura sexuala cu o alta studenta, Nonora, lipsita de prejudecati.

Din distributia filmului fac parte actorii Andrei Grigore Sava, Tatiana Grigore, Claudia Chiras, George Marici, Andreea Lucaci, Alexandru Amarghioalei, Alexandra Popa, Alexandru Iurascu, Ionut Cornila, George Cocos, Alexandru Petrila, Cristian Chelaru, Alexandra Bandac, Gina Mihaela Pavel.

Evenimentul va debuta cu o scurta prezentare, realizata de regizorul Mihai Mihaescu, si va continua cu proiectia filmului Fata cu ochii verzi (durata: 1h 40 min). De asemenea, dupa proiectie va avea loc o conferinta de presa unde se vor putea dezbate diverse aspecte ale lungmetrajului. La eveniment va participa prof. dr. Cristina Scarlat – expert in opera lui Mircea Eliade.

Proiectia filmului Fata cu ochii verzi va avea loc in Galeriile Pod Pogor, muzeul „Vasile Pogor”.

     
Tag-uri: avanpremiera, film, muzeu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii