ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-09-2014, ora 08:35

Ateneul Tatarasi deschide Stagiunea teatrala 2014-2015 cu premiera spectacolului de teatru „Mitica Popescu”,

Articol de Cristian Amariei

Ateneul Tatarasi deschide Stagiunea teatrala 2014-2015 cu PREMIERA spectacolului de teatru „Mitica Popescu”, dupa Camil Petrescu, in regia lui Viorel Varlan. Publicul este invitat sambata, 27 septembrie 2014, de la ora 19.00 in sala mare de la Ateneul Tatarasi sa descopere trecutul si sa calatoreasca in viitor.

Mitica Popescu” este o comedie romantica, lipsita de tuse groase, caricaturale. Departe de a fi o comedie spumoasa, starneste mai degraba zambete decat hohote de ras. Caci vorbim aici de un umor de finete rara, incarcat de subtilitati. Piesa de teatru „Mitica Popescuconstituie o replica la personajul lui Caragiale, insa ea are si un alt reper: Mitica Ionescu din comedia lui Liviu Rebreanu, „Apostolii”. Mitica Ionescu este exemplul impostorului, dotat cu toate viciile, care face din arta disimularii un mod de existenţa pentru a parveni. Camil Petrescu respinge aceasta imagine a lui Mitica si, chiar daca personajul sau prezinta o dimensiune ludica, detinand si el arta disimularii, este pentru a-si ascunde sentimentele de iubire fata de patroana la care lucreaza, Georgette Demetriade. Intr-o distributie ce imi onoreaza incercarea de a pune in scena un text care a cunoscut de-a lungul vremii rareori luminile rampei, intr-un cadru si o ambianta ce se vrea a fi de niciunde si de pretutindeni, va invit sa meditam impreuna, fie si pentru o clipa, la cata nevoie avem astazi de prezenta lui Mitica Popescu intr-o societate macinata de nimic, mici meschinarii si pragmatism exacerbat. Mitica ne reaminteste ce inseamna sa fii om. Mitica este profesor fara voie intr-o tentativa de a ne invata sa traim frumos si adevarat. Iar daca il intalniti vreodata pe Mitica, ocrotiti-l. El este un exemplar rar. Din ce in ce mai rar.”, a declarat regizorul Viorel Varlan.

Distributie:

Doru AFTANASIU

Laura BILIC

Horia VERIVES

Gheorghe SFAITER

Emanuel FLORENTIN

Liliana VARLAN

Viorel VARLAN

Bogdan MATEI

Ileana OCNEANU

Elevi de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”: Ana BAROI, Gianina BEJENARU, Stefania SANDU, Razvan GROSU, Claudiu VRABIE

Scenografie: Viorica PERJU

Coregrafie: Alice SFAITER

Ilustratie muzicala: Bogdan VARLAN

Lighting design: Adrian BULIGA

Butaforie: Constantin BUTOI

Pret bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei

Biletele pot fi achizitionate de la casierie. Program: L-V 08.00- 16.00 si cu o ora inainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii