ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
29-09-2014, ora 10:26

Putin vine la FITPT Iasi

Articol de Madalina Irimia

Printre multele exclusivitati nationale din cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar 2014 se numara si spectacolul lui Divadlo Lisen Brno Cehia, „Putin schiaza”, dupa „Jurnal rusesc al Annei Politkovska.

Artistii cehi au imaginat un reportaj scenic despre felul in care Vladimir Putin a luat puterea in Rusia si a instaurat regimul totalitar. Spectacolul are la baza „Jurnalul rusesc al jurnalistei Anna Politkovska, asasinata in 2006, chiar in ziua in care Putin isi sarbatorea ziua de nastere. Urmand structura cartii, spectacolul este un montaj care spune povestile de viata ale unor oameni simpli prinsi intr-un context politic care ii afecteaza. Sunt folosite si imagini de pe web site-urile catorva supravietuitori ai unor atacuri teroriste.

Spectacolul se joaca intr-un cort militar, pentru ca publicul sa traiasca direct sentimentele celor care au avut sau au de suferit de pe urma regimurilor autocrate. La Iasi, cortul militar va fi instalat in holul Palatului Culturii, iar reprezentatiile sint programate miercuri, 8 octombrie, de la ora 19:00 si 21:00.

Pretul unui bilet este 30 lei. Biletele s-au pus deja in vanzare la casieria Teatrului Luceafarul, organizatorul FITPT.

Un spectacol de Pavla Dombrovska (dupa „Jurnal rusesc” Anna Politkovskaya)

Muzica: Cantece populare ruse si cecene

Scenografie: Marika Bumbalkova , Ludek Vemola

Costume: Matej Sykora and Lenka Jaburkova

Distributie: Jire Kniha/Ludek Vemola, Tomas Machek/Ludek, Vemola, Pavla Dombrovská

Spectacolul a obtinut Premiul Jan Wilkowski si Premiul pentru regie la Festivalul International Spotkania 2011 in Torun; Premiul pentru interpretare la Festivalul Valise 2012 in Lomza.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Sam,  29.03.2023 16:26

Very interesting. Iasi is one of the cheapest cities in Europe. You can check the link below to see the full list: https://govisafree.com/cheapest-cities-to-live-in-europe/

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii