A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715961648.2529.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua internationala a fericirii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2015, ora 09:55

Ziua internationala a fericirii

Articol de Cristian Amariei
Ziua internationala a fericirii este marcata, anual, la data de 20 martie. A fost proclamata de Adunarea Generala a ONU in rezolutia 66/281 din 12 iulie 2012, cu scopul de a evidentia faptul ca fericirea si starea de bine sunt teluri si aspiratii omenesti universale.

Drept urmare, ele trebuie incluse si recunoscute ca prioritati de catre factorii de decizie politica. Initiativa marcarii acestei zile a apartinut Regatului Bhutan, care, la inceputul anilor '70, a inlocuit Produsul Intern Brut cu un alt indicator al bunastarii populatiei, numit "Fericirea Nationala Bruta".

In anul 2015, Fundatia Natiunilor Unite, impreuna cu artistul Pharell Williams, organizeaza, la 20 martie, un eveniment la sediul ONU din New York, la care sunt invitati sa participe, in special, tineri. in discursurile lor, Pharell Williams, Philippe Cousteau si Sylvia Earle, ultimii doi sunt experti in climatologie, vor sublinia influenta schimbarilor climatice asupra fericirii si bunastarii populatiei, aceasta fiind tematica editiei din 2015 a Zilei internationale a fericirii. Se va explica modul in care schimbarile climatice sunt unul din factorii declansatori ai unor fenomene meteo extreme, precum furtuni, inundatii si seceta, toate avand un impact extrem de negativ asupra satisfactiei de viata a oamenilor afectati.

In plus, Fundatia Natiunilor Unite a creat si site-ul liveearth.org, unde circa un miliard de oameni sunt asteptati sa semneze o petitie pentru luarea de masuri pentru combaterea modificarilor climatice.

Problematica influentei schimbarilor climatice asupra bunastarii si fericirii umane este cu atat mai relevanta cu cat, in decembrie 2015, liderii din fiecare tara membru ONU se vor intalni, la Paris, pentru a marca actiunile impotriva schimbarilor climatice ca fiind o prioritate globala.

Schimbarile climatice reprezinta deja o preocupare pentru numeroase organisme internationale. Pe site-ul Agentiei Europene de Mediu, acestea sunt definite ca fiind ''o actualitate: temperaturile cresc, tiparele precipitatiilor se schimba, ghetarii si zapada se topesc, iar nivelul mediu global al marilor creste. Ne asteptam ca aceste schimbari sa continue, iar conditiile meteorologice extreme care conduc la riscuri de genul inundatiilor si a secetei sa devina mai frecvente si intensitatea lor sa sporeasca''.

Pe langa aceasta abordare serioasa a editiei 2015 a Zilei internationale a fericirii, Fundatia Natiunilor Unite si Pharell Williams vor gazdui cea mai mare petrecere online. Mai exact, la 20 martie, utilizatorii Internetului sunt invitati sa posteze pe site-ul globalhappyparty.com fotografii in ipostaze vesele, ce vor fi apoi transformate in animatii acompaniate, pe fundal, de melodia intitulata sugestiv ''Happy'', pentru care Pharell Williams a primit, in 2014, premiul Grammy pentru cea mai buna interpretare pop solo.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii