A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714071734.9421.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zece evenimente istorice adevarate, dar greu de crezut
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-02-2015, ora 10:51

Zece evenimente istorice adevarate, dar greu de crezut

Articol de Madalina Irimia
Istoria lumii este incarcata de evenimente care sunt, de multe ori, greu de crezut. Va propunem o trecere in revista a zece dintre cele mai bizare, uneori sangeroase, lucruri documentate de istorici.

1. Sultanul otoman Ibrahim I si-a inecat cele 280 de concubine dupa ce a aflat ca una dintre ele s-ar fi culcat cu un alt barbat. Sultanul era cunoscut pentru tulburarile sale nervoase.

2. In perioada medievala, multi oameni suspectati de vrajitorie au fost ucisi. Unii antropologi estimeaza ca 600.000 de persoane au murit din aceasta cauza.

3. Imparatul roman Gaius Caesar, cunoscut si drept Caligula, i-a oferit calului sau, Incitatus, un loc in Senat. El ar fi incercat chiar sa-l ”promoveze” pe postul de consul.

4. Dupa ce Papa Grigore al IX-lea a asociat pisicile cu venerarea diavolului, acestea au fost exterminate in toata Europa. Disparitia brusca a pisicilor a dus la raspandirea sobolanilor si a bolilor pe care acestia le poarta. Circa 100 de milioane de persoane si-au pierdut viata din cauza ciumei bubonice.

5. Aztecii obisnuiau sa le ofere zeilor pe care ii venerau sacrificii umane. in 1487, la inaugurarea templului din Tenochtitlan, 20.000 de oameni au fost omorati.

6. In secolul al XIII-lea, 30.000 de tineri au participat la asa-numita ”Cruciada a copiilor”. Ei erau convinsi ca Dumnezeu le va permite sa recucereasca Taramul Sfant fara rezistenta. Majoritatea au murit insa in timpul calatoriei sau au fost vanduti ca sclavi.

7. In Egiptul Antic, servitorii erau unsi cu miere pentru a atrage mustele departe de faraon.

8. Inainte de a deveni papa, Pius al II-lea a scris o populara carte erotica, ”Povestea a doi iubiti”.

9. In secolul XIX, incidentele in care oamenii erau ingropati de vii au fost atat de frecvente, incat inventatorii au patentat ”sicrie de siguranta”. Astfel, cei ”morti” aveau posibilitatea sa-i alerteze pe paznicii cimitirelor.

10. Intre 1525 si 1866, circa 12,5 milioane de africani au fost rapiti sau vanduti ca sclavi in Statele Unite, Caraibe si America de Sud.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii