ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-01-2015, ora 07:46

Washingtonul ameninta Rusia cu noi sanctiuni

Articol de Madalina Irimia
Washingtonul a amenintat miercuri Moscova cu impunerea unor noi sanctiuni, afirmand ca pretul de platit "va continua sa creasca" daca Rusia nu inceteaza sa ii sprijine pe separatistii din estul Ucrainei, relateaza AFP.

"Atat timp cat Rusia nu va inceta sa aduca atingere flagranta obligatiilor sale (...), pretul de platit va continua sa creasca", i-a spus vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, potrivit declaratiilor citate de Casa Alba dupa o conversatie telefonica intre cei doi lideri.

Casa Alba a condamnat, de asemenea, "separatistii sustinuti de Rusia", precum si "gravele pierderi civile provocate de ofensiva sustinuta de Rusia in estul Ucrainei".

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a prelungit miercuri seara pana in aprilie sanctiunile contra parlamentarilor rusi — in special suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputati—, decise in urma cu un an dupa anexarea Crimeii la Rusia, fara sa adopte insa noi sanctiuni economice impotriva Moscovei.

Marti, presedintele american, Barack Obama, si cancelarul german, Angela Merkel, "au cazut de acord", cu prilejul unei discutii telefonice, asupra faptului ca Rusia va trebui "sa isi asume responsabilitatea" "sprijinului material acordat separatistilor" prorusi in estul Ucrainei, a anuntat Casa Alba.

Rusia a dezmintit constant ca sustine rebeliunea separatista din Ucraina si a denuntat masurile occidentale ce urmaresc slabirea pozitiei presedintelui Vladimir Putin.

Un atac al separatistilor propusi la sfarsitul saptamanii trecute contra orasului Mariupol (estul Ucrainei), care ar putea servi ca punte intre Rusia si Crimeea anexata, s-a soldat cu 30 de morti, in principal civili.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii