ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-10-2014, ora 15:35

Vremea de Craciun si Revelion. Primele estimari ale meteorologilor despre sansele de a avea zapada de Sarbatori

Articol de Madalina Irimia
Planuiti sa va petreceti sarbatorile de iarna in tara sau la munte? Atunci aveti mari sanse sa trageti lozul castigator.

Primele estimari ale meteorologilor arata ca va ninge mult in luna decembrie, astfel incat sa puteti schia linistiti si sa va bucurati apoi de un vin fiert la gura sobei.
Centrul european de prognoza indica in acest moment ca in urmatoarele 3 luni vom avea precipitatii peste norma in centrul si in nordul tarii. Ninsori, mai exact, pentru ca in aceste zone episoadele cu temperaturi negative sunt cat se poate de frecvente.
Vestile sunt asadar imbucuratoare pentru Craciun si Revelion, daca stam sa ne gandim ca anul trecut, in perioada sarbatorilor, abia daca a cazut un fulg de zapada la munte.

Primul strat serios de omat ar putea aparea chiar la jumatatea lunii noiembrie. Din pacate, tot incepand cu aceasta perioada ar trebui sa ne asteptam si la nopti extrem de geroase.

"Tot dupa jumatatea lunii noiembrie e posibil sa apara episoade cu temperaturi foarte scazute noaptea, in situatia in care cerul e degajat. Recordurile de temperatura pentru decembrie si noiembrie fiind sub -20 de grade. Nu sunt excluse ca pentru cateva nopti sa avem si astfel de temperaturi pe timpul noptii", a explicat Florinela Georgescu, director executiv INMH.

Dar chiar si in aceste conditii, inceputul de iarna este catalogat de meterologi ca fiind mai degraba bland. Se intrevad episoade cu viscol puternic in a doua jumatate a lunii ianuarie si in ferbuarie, asa cum s-a intamplat in ultimii ani.

Nu sunt insa excluse astfel de rabufniri nici la inceputul lui decembrie. Sunt primele estimari si multe lucruri se mai pot schimba.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii