ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-04-2015, ora 10:01

Vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada, cu maxime care vor atinge 28 de grade in sudul tarii

Articol de Cristian Amariei
Ziua de vineri ne-aduce vreme foarte calda pentru aceasta perioada. Spre seara apar averse in vest si in nord-vest, iar maximele ajung in intervalul 18 - 28 de grade.

In Dobrogea si in Baragan urmeaza o zi frumoasa, cu temperaturi ridicate. Nu sunt semne de ploaie, doar vantul se va inteti trecator, iar dupa pranz se vor inregistra pana la 26 - 27 de grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea atmosfera insorita, dar vantul isi va face simtita prezenta si aici. Vremea va fi neobisnuit de calda pentru acest moment al anului, cu 26 de grade la orele amiezii.

Va fi cald si in jumatatea nordica a Moldovei. Temperaturile vor depasi 20 de grade, norii vor fi rari pe timpul zilei, insa peste noapte vremea se strica si apar ploi in aversa, insotite de descarcari electrice. Vantul va avea intensificari.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul se innoreaza pe inserat, cand sunt anuntate averse, cu fulgere si vant activ. Pana atunci asteptam timp frumos si temperaturi placute.

Si in vestul tarii vom avea vreme frumoasa, cu mult soare in prima parte a zilei. Catre seara cerul se va umple de nori, va ploua, vor fi si descarcari electrice. Vantul va avea unele porniri, iar temperaturile, peste mediile perioadei, vor ajunge la 24 - 25 de grade.

In centrul Romaniei asteptam vreme nefiresc de calda pentru acesta perioada, cu maxime de peste 20 de grade. Perioadele cu soare vor domina ziua, dar in cursul noptii se anunta ploi si multe instabilitate. Vantul va continua sa sufle cu putere la munte la altitudini mari.

In sud-vest ziua urmeaza o zi foarte placuta. Soarele va straluci aproape nestingherit, asa nu vorbim despre ploi, iar maximele vor urca pana la 25 - 26 de grade. Vantul va fi destul de activ.

Si in sudul tarii asteptam vreme frumoasa si temperaturi mai potrivite pentru o luna de vara. La amiaza se vor atinge 27, poate 28 de grade, iar sansele de ploaie vor fi egale cu zero.

Foarte cald va fi si in zona Bucurestiului. Maxima va ajunge la 27 de grade, atmosfera va fi insorita, doar vantul va avea ceva intensificari. Sambata dimineata se vor inregistra in jur de 12 grade, iar presiunea atmosferica va continua sa scada.
Vreme foarte calda se anunta si la munte. Instabilitatea va creste pe inserat si in cursul noptii, cand aversele vor cuprinde treptat toate masivele si izolat se pot strange 15 litri pe metru patrat. Pe crestele Orientalilor ploile se vor transforma in lapovita sau chiar ninsoare. Vantul va fi intens, iar cele mai mari viteze le va atinge in zonele de creasta.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: fanatik.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii