ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-03-2015, ora 09:48

Vreme calda in toata tara, dar revin ploile in sudul tarii. Prognoza meteo pentru perioada urmatoare

Articol de Madalina Irimia
Ziua de joi ne-aduce vreme calda in toata tara. Spre seara si noaptea in sud si sud-est se-aduna norii si va ploua. Pana atunci vom avea maxime termice cuprinse intre 13 si 23 de grade.

In Dobrogea si in Baragan norii se inmultesc treptat si, indeosebi pe inserat si in cursul noptii va ploua din loc in loc. Temperaturile cresc, dar in continuare cele mai modeste valori se vor inregistra la malul marii.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme placuta, cu mult soare si temperaturi usor mai ridicate decat ieri. Maximele urca pana la 16...17 grade, iar dupa lasarea noptii ploile ajung si aici. In jumatatea nordica a Moldovei sansele de ploaie sunt extrem de mici, asa ca se anunta o zi frumoasa, cu temperaturi peste mediile perioadei. Doar vantul va avea unele porniri, iar la amiaza termometrele vor indica 15...16 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures atmosfera se mentine insorita intreaga zi.Ploile lipsesc din prognoza, iar temperaturile mult mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului, ajung la 21...22 de grade.

Si in vestul tarii asteptam vreme frumoasa si calda. Norii vor fi rari; ploile nu au sanse sa apara, insa vantul va avea intensificari. Maximele vor urca pana la 22...23 de grade.

Centrul Romaniei va avea vreme neobisnuit de calda pentru aceasta data, cu maxime ce vor depasi la 20 de grade pe partea vestica. Nici aici nu sunt semne de precipitatii, iar vantul va sufla tare doar la munte, la altitudini mari.
In sud-vestul tarii ziua va fi insorita, insa dupa lasarea noptii cerul se va umple de nori si va ploua. Regimul termic va fi unul foarte placut, cu maxime de 17...18 grade Celsius.

Si in sudul tarii gasim conditii meteo foarte bune: mult soare, cativa nori de decor si temperaturi peste mediile perioadei. La noapte se-aduna norii si vin ploile.
Bucurestenii au parte de o zi foarte frumoasa si calda, cu o maxima in jur de 19 grade. Noaptea care urmeaza va fi mai calda decat ultima, dar se va innora si va ploua din cand in cand. Vineri dimineata se vor inregistra 8, poate 9 grade
Celsius.

Vremea buna gasim si in regiunile montane, unde norii vor fi mai numerosi abia pe inserat si dupa lasarea noptii. In Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, la noapte, vor fi cateva ploi slabe. Vantul va sufla cu putere pe creste, iar temperaturile vor ajunge la valori ridicate pentru aceasta perioada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Vineri dimineata, va ploua in sud, in sud-est, in centru, apoi in toata tara. Sambata, va ploua in toata tara iar noaptea in jumatatea estica iar duminica va ploua slab in jumatatea estica iar noaptea in toata tara. Temperaturile scad incepand de vineri.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii