A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714067993.7071.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vrei sa ai dinti mai sanatosi? Afla ce inseamna ”oil-pulling” si cum se face
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-08-2014, ora 10:51

Vrei sa ai dinti mai sanatosi? Afla ce inseamna ”oil-pulling” si cum se face

Articol de Madalina Irimia
Oil-pulling este o tehnica de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului - asa cum ii spune si numele. Afla mai multe despre ce inseamna si cum poti sa faci si tu asta la tine acasa!

Aceasta tehnica de oil-pulling este folosita de secole in medicina ayurvedica si este o procedura foarte simpla: trebuie sa iti clatesti gura cu ulei timp de 20 de minute. Foarte multi care folosesc aceasta tehnica spun ca si-au vindecat gingivita, au scapat de durerile de cap si chiar au avut dintii mai albi, in timp.

Cele mai bune uleiuri pe care le poti folosi pentru oil-pulling sunt cel de cocos si cel de masline extra-virgin. Mai poti adauga in oricare din acestea o picatura de ulei esential de arbore de ceai pentru proprietatile sale antiseptice si antifungice.

Sfaturi ca sa faci si tu oil-pulling acasa

Cel mai bun moment in care sa faci oil-pulling este dis-de-dimineata, cand abia te-ai trezit. Atunci ai cele mai multe bacterii in cavitatea bucala, iar uleiul le indeparteaza. Ai nevoie doar de o lingura de ulei (sau mai putin daca ti se pare prea mult deodata).

Chiar daca in general trebuie sa clatesti gura timp de 20 de minute, nu esti obligata sa faci asta chiar atat de mult, mai ales daca esti la inceput. Chiar si 5 minute sunt de ajuns. in plus, nu trebuie sa ramai nemiscata la baie in timp ce clatesti gura cu ulei, ci poti continua rutina ta de dimineata.

Oil-pulling nu inlocuieste spalatul pe dinti, ci ajuta la indepartearea bacteriilor din gura. Dupa ce ai terminat de clatit cu ulei, te poti spala pe dinti ca in mod obisnuit.

Clatirea gurii cu ulei nu trebuie sa fie viguroasa, ci poate fi un proces lent, altfel daca faci acest lucru mai multe minute la rand te vor durea falcile. Mai mult, atentie sa nu inghiti uleiul!

Sursa: unica.ro
Foto: ziare24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii