A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714162634.917.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii: „Preturile medicamentelor NU vor creste!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
13-09-2016, ora 10:10

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii: „Preturile medicamentelor NU vor creste!”

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a comentat la Realitatea TV, in cadrul emisiunii "Deschide lumea", pe marginea recalcularii preturilor medicamentelor, subliniind ca acestea nu vor creste in perioada urmatoare.

"Ordinul 75, despre el este vorba, e din 2009, se aplica, e in vigoare. Recalcularea preturile ar trebui sa se intample anual; intr-adevar, a fost o perioada - intre 2009 si 2015 - cand recalcularea preturilor medicamentelor nu s-a intamplat anual. In 2015, ministrul Banicioiu a facut aceasta recalculare. Ea trebuie sa se intample si anul acesta. Termenul a fost prorogat de mine - termenul initial era 1 iulie 2016 - pana la 1 noiembrie 2016, din motive purtehnice. Recalcularea preturilor in perioada respectiva de cand am preluat mandatul eu mandatul, de la 20 mai, pana la 1 iulie, e imposibil. Mecanismul e foarte laborios, data trecuta a durat trei luni, cu o echipa de cativa oameni. Anul acesta, chiar daca as fi venit cu preturile de acasa pe 20 mai, tot ar fi fost imposibil, pentru ca trebuie sa stea 30 de zile in transparenta, asa incat oricine sa poata sa conteste, dupa care trebuie alte 15 zile incat Casa de Asigurari sa le introduca in sistem. Deci de la 20 mai pana la 1 iulie acest lucru ar fi fost imposibil. Ce am facut este sa prorog aplicarea acestui ordin pana la 1 noiembrie, lucru care nu a fost deloc secret. Este un document public, este un ordin de ministru care nici nu are cum sa fie secret", a explicat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la Realitatea TV.

"Niciun pret nu va creste. De asemenea, orice politica a medicamentelor trebuie sa aiba in vedere doua aspecte: accesul la medicament - sa fie disponibil in spitale si farmacii -, si apoi sustenabilitatea - sa ni-l putem permite pe term scurt, mediu si lung. Aceste doua aspecte trebuie luate in calcul atunci cand ne gandim la orice fel de politica a preturilor medicamentului. Noi asta facem acum, lucram alaturi de experti independenti si curand vom avea un nou ordin 75, care va fi pus in transparenta, fa pi dezbatut public. Dar cu siguranta, asta va pot spune, nu vor exista cresteri de preturi" Ce facem noi, e sa fixam preturi maximale", a completat el.

De asemenea, ministrul a precizat si care este mecanismul dupa care se stabilesc aceste preturi maximale.

"Se ia un cos de 12 tari, definit inca din 2009, care e verificat de oameni din Minister. Sunt verificate preturile pentru acelasi medicament in fiecare dintre cele 12 tari. Pretul din Romania nu are voie sa depaseasca pret minimul din cele 12", a aratat el.

Referitor la o eventuala legatura a sa cu Nicolae Voiculescu, ministrul Sanatatii a facut urmatoarele precizari:

"E ok sa fim suspiciosi, nu sunt ok calomniile. Aceasta este o calomnie... Despre lobbysti, despre oculta mondiala. Este o ruda indepartata, de gradul 5 - dupa cum am verificat -, dar lucrurile sunt foarte clare. Am raspuns la aceste calomnnii de cand au aparut prima data si o raspund de atatea ori cat va fi nevoie. Il cunosc pe Nicolae Voiculescu, nu stiu sa poarte vreo vina, nu stiu sa fi fost acuzat de ceva, nu stiu sa fi fost condamnat de ceva, este un om care a avut si are o cariera in industria farmaceutica. Ce ar mai fi de precizat este ca nu suntem in contact. Ultima data am vorbit in octombrie, cu o singura exceptie, un schimb de SMS-uri, pe tema calomniilor aduse in presa pe 23 iulie", a declarat Vlad Voiculescu.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
jason stat,  17.11.2022 14:47

Well, thats great news you guys have shared. Now patients can buy their medicines with peace of mind. But will suggest to the author if possible do write an article in English format or hire content writing agency in london to help you out as Google translation sometimes dont workout.

   
jason stat,  17.11.2022 14:47

Well, thats great news you guys have shared. Now patients can buy their medicines with peace of mind. But will suggest to the author if possible do write an article in English format or hire content writing agency in london to help you out as Google translation sometimes dont workout.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii