ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
07-07-2015, ora 11:24

Victor Ponta il ataca pe Basescu, dupa declaratiile despre riscurile construirii unei moschei

Articol de Madalina Irimia
Dupa ce Traian Basescu a declarat ca este un risc pentru siguranta nationala sa vina in Bucuresti peste 600 000 de studenti musulmani, odata ce s-ar construi o moschee in Bucuresti, premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un scurt cometariu, in care precizeaza, facand referire la Traian Basescu: ”Imi pare rau ca exista inca in tara noastra iresponsabili care se joaca cu lucruri atat de sensibile si importante cum sunt pacea, respectul si solidaritatea interconfesionala!”.

„Multumesc Muftiului Muurat Iusuf (cetatean al Romaniei, seful Cultului Musulman din Romania) pentru precizarile de bun-simt! Regret si imi pare rau ca exista inca in tara noastra iresponsabili care se joaca cu lucruri atat de sensibile si importante cum sunt pacea, respectul si solidaritatea interconfesionala!”, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de facebook.

Seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca este consternat de afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu, potrivit caruia construirea la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

"Opinia publica se doreste a fi divizata de un conflict politic cu tendinte confesionale. S-a spus (Traian Basescu — n.r.) ca dupa construirea moscheii centrale din Bucuresti vor sosi si studia in Romania 6.000 de studenti musulmani si tara noastra va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez ca niciodata in tara noastra nu se va infiinta o universitate teologica musulmana si, mai mult, nu exista 6.000 de studenti teologi musulmani in Bulgaria, Bosnia si Macedonia, la un loc! (...) Fostul presedinte Basescu sa nu implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios!", a subliniat muftiul Muurat Iusuf.

Acesta considera ca declaratiile lui Basescu risca sa divizeze societatea romaneasca pe criterii confesionale, sa lanseze false subiecte de dezbatere, precum si o posibila "vanatoare de vrajitoare", fapt care este fara precedent, in opinia sefului Cultului Musulman.

Reamintim ca Traian Basescu a criticat duminica proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucuresti, considerand ca aducerea studentilor musulmani in tara reprezinta "cel mai mare risc".

"Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. schiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, daca n-ar fi tragica, ar fi comica (...) Astfel de decizii sunt nesabuite, daca nu chiar antinationale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenti mulsulmani.(...) Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara", a spus fostul presedinte, la o intrunire a PMP, care s-a desfasurat la Pitesti.

Sursa. realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii