ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2016, ora 08:55

Victor Ponta, despre atentatele din Istanbul: „Eram la 10 minute de aeroport”

Articol de Madalina Irimia
Fostul premier Victor Ponta, care urma sa paraseasca Istanbulul marti seara, cu o cursa aeriana, a declarat ca se afla la 10 minute de aeroportul Ataturk in momentul in care a avut loc atentatul.

"Eu am fost mai norocos decat alti romani in sensul in care eram in masina aproape de intrarea la aeroport. Ne-au intors din drum si am plecat. La aeroport, si la toate aeroporturile din Istanbul, din Turcia, exista un control suplimentar. Nu poti sa intri in aeroport inainte de a face controlul. Nu vreau sa ma gandesc daca acest atentat era la un aeroport european. Probabil ca erau sute de victime, insa teroristii au fost depistati la acest prim control si, din pacate, au fost victime, dar cu siguranta mult mai putine decat ar fi fost altfel", a sustinut Victor Ponta, la Digi 24.

El a precizat ca Turcia are cele mai avansate masuri de siguranta.

"Nu poti sa intri nici macar sa astepti pe cineva la aeroport fara sa treci printr-un control, acela pe care il stim toti atunci cand te urci in avion. La fel, la plecari este un control initial de bagaj. (...) Oricum este o tragedie si sper doar sa intelegem cu totii ca nimic nu e mai important pentru lumea civilizata decat sa fie solidara in combaterea terorismului care iata loveste la Bruxelles, la Istanbul, la Paris, oriunde", a aratat fostul premier.

Ponta a explicat ca probabil sunt peste 100 de romani care urmau sa fie in cursa cu care trebuia sa se intoarca el in Romania, subliniind ca spera ca acestia si cei sositi la ora 21,45 sa fie bine.

"Am vazut ca atentatul a fost la sosiri, nu la plecari. Sper doar sa nu fie niciun roman printre ceilalti si imi exprim amaraciunea pentru victimele nevinovate. (...) Sper ca Romania sa fie alaturi de Turcia asa cum a fost alaturi de Belgia sau de Franta in cazul atentatelor teroriste", a adaugat el.

Fostul sef al Executivului a mentionat ca nu a apucat sa vorbeasca cu romanii din aeroport si a evitat sa spuna daca se afla si alti politicieni. "Nu conteaza, toti sunt pasageri", a spus el.

Anterior, Victor Ponta a afirmat, intr-o postare pe pagina sa de socializare, ca atentatul de marti seara de la Istanbul reprezinta "inca un semnal ca nimic nu e mai important azi in Europa decat colaborarea pentru combaterea terorismului".

"Condoleante celor apropiati de victime. Solidaritate cu poporul turc in lupta cu monstrii teroristi! Inca un semnal ca nimic nu e mai important azi in Europa decat colaborarea pentru combaterea terorismului! Sper ca toti romanii aflati acum in aeroport sa fie in siguranta!", a spus Ponta, in postarea pe Facebook.

Trei teroristi kamikaze s-au aruncat in aer marti seara la aeroportul international Ataturk omorand 36 de persoane si ranind alte 88.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii