ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
30-07-2015, ora 09:37

Victor Ponta, ATAC DUR la Basescu: „Un personaj politic SINISTRU care a condus un regim brutal”

Articol de Cristian Amariei
Victor Ponta a scris, miercuri, pe Facebook, un mesaj la trei ani de la referendumul de demitere a fostului presedinte Traian Basescu, din 29 iulie 2012, in care lanseaza un atac dur la adresa fostului sef de stat. Mai mult, Ponta sustine ca era de asteptat ca el si Crin, Liviu Dragnea sau Radu Stroe sa plateasca "pretul pentru indrazneala de atunci."

"Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetateni au votat la Referendum ca sa isi ia tara inapoi de la un personaj politic sinistru - Basescu, un Regim brutal si detestat la fel ca cel comunist si un Sistem de Propaganda la fel de feroce si puternic atunci ca si acum! Crin Antonescu si cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen exceptional - avem meritul de a-l fi reprezentat si vina de a nu fi dus la capat vointa oamenilor! Sigur ca pana azi au supravietuit si au castigat multi dintre cei infranti atunci de vointa populara (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei, etc. este doar o confirmare pentru cei care inca mai aveau iluzii). si era de asteptat ca eu si Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe si multi alti initiatori) sa platim pretul pentru "indrazneala" de atunci. Dar vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate si sa arat recunostiinta mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democratia si dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de functionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!", a scris Ponta pe Facebook.

La 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, acesta nefiind validat in conditiile in care nu au fost indeplinite conditiile privind prezenta la urne a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale.

Din numarul total al cetatenilor cu drept de vot care se ridica la 18.292.464, la vot s-au prezentat 46,24% din romani. 87,52%, 7.403.836 au votat DA, fiind in favoarea demiterii presedintelui Traian Basescu. 11,15%, 943.375 persoane au votat NU.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii