ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2012, ora 09:36

Vezi care sunt modificarile programului Prima Casa 2012

Articol de Cristian Amariei

Programul Prima Casa ar putea suferi noi schimbari, un proiect de modificare a ordonantei de urgenta care reglementeaza programul guvernamental fiind suspus dezbaterii publice pentru 15 zile.

Principalele modificari propuse de Ministerul Finantelor vizeaza posibilitatea inlocuirii locuintei cumparate initial in cadrul programului, daca aceasta este improprie conditiilor de locuit, precum si eliminarea interdictiei de a vinde locuinta achizitionata prin program in primii cinci ani, in cazul rambursarii anticipate.

Modificarile vin ca urmare a unor cazuri in care beneficiarii au solicitat acordul MFP, in favoarea caruia s-a ipotecat locuinta, privind realizarea unor lucrari de interventie sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire.

In acest moment, nu se specifica deloc daca ministerul poate sa isi dea aprobarea cu privire la schimbarea sau achizitionarea unei alte locuinte decat cea cumparata initial, din cauza unor posibile vicii ascunse ale acesteia.

Potrivit proiectului pus in discutie, Ministerul Finantelor si banca finantatoare isi exprima acordul cu privire la lucrarile de interventie si/sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat, incluzand spre exemplificare, dar fara a se limita la acestea, dezmembrari, extinderi, modificari structurale, modificari ale destinatiei partilor comune, precum si orice alte modificari care desi nu necesita obtinerea unei autorizatii de construire, se inscriu in Cartea Funciara.

"Neadoptarea unor masuri imediate, prin ordonanta de urgenta, ar conduce la reale dificultati in ceea ce priveste rambursarea ratelor creditelor de catre beneficiari, cu influente negative asupra derularii prudente si eficiente a garantiilor acordate de stat in cadrul Programului Prima casa", se precizeaza in ordonanta. (ziare.com)

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: Prima Casa, 2012
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii