A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713509833.9338.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vasile Blaga considera ca Romania nu este pregatita sa faca fa?a cotei de imigran?i care i-ar reveni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2015, ora 08:36

Vasile Blaga considera ca Romania nu este pregatita sa faca fa?a cotei de imigran?i care i-ar reveni

Articol de Cristian Amariei
Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni la TVR, ca potrivit experientei sale ca fost ministru de Interne, poate spune ca Romania nu are capacitatea necesara de a primi cateva mii de refugiati.

''Situatia refugiatilor este una cu totul speciala (...) Problema nu este atat sa fii pregatit sa iti primesti cota (n. red. — de imigranti pe care trebuie sa ii gazduiasca fiecare tara comunitara), lucru care se va discuta. Sa dai mancare, cazare, faci eforturi. .. N-avem capacitati in momentul asta. Ca fost ministru de interne vreau sa va spun ca capacitatile noastre sunt reduse in centrele de primire a refugiatilor. Avem capacitate mare de tranzit la Timisoara. Mii de oameni... dar aia are alt rol. Ea a fost creata in timpul razboaielor din Iugoslavia. Aici primesti oamenii, ii inventariezi, ii identifici, ii tii o perioada de timp si pe baza relocarilor ii trimiti'', a spus Blaga.

Liderul liberal a vorbit si despre faptul ca Europa trebuie sa aiba o pozitie unitara in gestionarea acestei grave probleme a refugiatilor si a spus ca daca ar fi participat la reuniune ca ministru de interne ar ridica si problema primirii Romaniei in spatiul Schengen, deoarece tara noastra indeplineste de mai multi ani criteriile necesare.

"As explica foarte clar care sunt capacitatile noastre, iar pe de alta parte, as cere bani, pentru ca sunt bani in UE pentru astfel de situatii. Ungaria a primit vreo 84 de milioane sa faca gardul. Eu gard de sarma nu as face niciodata. si as mai face un lucru, le-as spune si colegilor nostri, 'da discutam de solidaritate, este principiul de baza, principiul pe care parintii fondatori au construit UE, dar daca tot suntem solidari, atunci noi, care indeplinim de atata timp conditiile Schengen, vrem sa fim si noi in Schengen", a spus Blaga.

El a subliniat faptul ca in prezent imigrantii tranziteaza fara prea mari probleme, in drumul lor catre Germania sau alte tari pe care si le-au ales ca destinatie, state care se afla in spatiul Schengen.

''Eu nu pot sa nu observ, cum observa si Merkel si altii, dar nu pot sa nu observ acum, ca stat nemembru Schengen, ca totusi oamenii astia intra prin spatiul Schengen, merg in spatiul Schengen. Exista si acolo obligativitati din partea celor care pazesc frontierele externe, de la identificarea, pentru ca vedeti, se vorbeste de infiltrari, de Statul islamic, de lucruri de genul asta... Trec pe acolo ca prin branza. Acum multi se bucura ca trec prin Serbia; Ungaria a anuntat astazi ca-i pune pe tren si-i trimite in Germania. Lucrurile nu trebuie gestionate asa. Europa trebuie sa aiba o pozitie unitara din acest punct de vedere ca oamenii aia nu vin de bine aici', a mai spus copresedintele PNL.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii