A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713596159.9528.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vasile Blaga A DEMISIONAT de la sefia PNL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
29-09-2016, ora 09:05

Vasile Blaga A DEMISIONAT de la sefia PNL

Articol de Madalina Irimia
Vasile Blaga a demisionat miercuri din functia de copresedinte al Partidului National Liberal si coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Blaga fusese pus, miercuri imineata, sub control judiciar intr-un dosar de trafic de influenta.

Vasile Blaga a anuntat, miercuri, ca in urma acuzatiilor care i s-au adus miercuri de catre DNA isi depune demisia din fuhnca de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. "In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac. Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", se arata intr-un comunicat de presa al PNL, semnat de Vasile Blaga.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus efectuarea urmaririi penale fata de VASILE BLAGA, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Copresedintele PNL Vasile Blaga, citat miercuri la DNA Ploiesti in dosarul de trafic de influenta in care a fost pus sub control judiciar, a refuzat sa dea declaratii procurorilor, spun surse judiciare. Avocatul liderului liberal, Cristian Ene, a afirmat ca Blaga ”si-a respectat dreptul la aparare asa cum a considerat necesar in interesul domniei sale”.

Copresedintele PNL Vasile Blaga este acuzat de primirea in mod repetat, in perioada 2011 — 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la Gheorghe stefan a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta.

Conform decalogului de integritate al PNL, adoptat in decembrie 2015, cei care se afla sub incidenta unei masuri preventive nu pot candida pe listele PNL.

Iata ce prevede decalogul PNL la capitolul probleme penale:

”10. Probleme penale.

a. Sa nu fi fost condamnat definitiv pentru o infractiune de coruptie sau pentru infractiuni comise cu violenta.

b. Sa nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infractiuni cu intentie.

c. Sa nu fi inceput impotriva sa urmarirea penala pentru fapte de coruptie sau infractiuni comise cu violenta.

d. Sa nu fi fost trimis in judecata pentru alte infractiuni comise cu intentie.

e. Sa nu se afle intr-o masura preventiva - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infractiune cu intentie”

Vasile Blaga se afla, incepand de astazi, sub control judiciar si, in mod normal, a iesit din carti pentru o candidatura pe listele PNL.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: vasile blaga, demisie, pnl
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii