ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
23-09-2012, ora 08:04

Varza si calitatile ei terapeutice

Articol de Madalina Irimia

Binecunoscuta si banala varza este o leguma populara, ieftina, care se gaseste acum in magazine sau la taraba, in mai toate anotimpurile.

Toate cele patru soiuri de varza cunoscute, varza alba, varza rosie, varza de Bruxelles si varza creata, au actiune nutritiva, digestiva, energizanta, remineralizanta si tonica asupra organismului uman datorita bogatiei de nutrienti.

Varza are mari cantitati de apa, de pana la 85% cea de Bruxelles si in jur de 92%, cea alba. Substantele tonice precum proteinele, glucidele, vitaminele A, B2, B3, B5, C, E, K, si sarurile minerale precum fosforul, potasiul, calciul, sodiu, fierul, iodul si cobaltul sunt bine reprezentate in compozitia acestor soiuri de varza.

Spre deosebire de suratele ei mai deschise la culoare, varza rosie contine in plus resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

In limbaj medical, antioxidant inseamna, in primul rand, anticancer, preventie si terapie, antiimbatranire, antiinflamator.

Integral pe ziare.com

Foto: tratamente-naturiste.info

     
Tag-uri: varza, tratament, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii