A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714024490.7126.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vara, sezonul toxiinfectiilor alimentare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-07-2016, ora 10:29

Vara, sezonul toxiinfectiilor alimentare

Articol de Madalina Irimia
Medicii se confrunta tot timpul anului cu cazuri de intoxicatii si toxiinfectii alimentare, insa vara se inregistreaza cele mai multe cazuri, caldura favorizand degradarea alimentelor.

Atentia acordata produselor comestibile si a bauturilor cumparate de la vanzatori ambulanti sau terase trebuie sporita, deoarece se pot strecura si alimente expirate printre cele in termen de valabilitate sau din cauza conditiilor improprii de depozitare, acestea se degradeaza inainte de termen.

In urma consumarii unor astfel de alimente, apare pericolulul intoxicatiilor si toxiinfectiilor alimentare, maladii infectioase provocate de ingerarea unui aliment sau bauturi contaminate cu agenti patogeni: bacterii, virusuri, paraziti.

Cele mai frecvente cauze ale contaminarii alimentelor sunt metodele inadecvate de manipulare, preparare si depozitare a hranei. Si in mediul poluat cu diverse toxine, alimentele se pot contamina. Nu cred ca mai este nevoie sa subliniem ca igiena corecta (a corpului, psihicului, locuintei, prepararii alimentelor) este conditia apriori a sanatatii. De multe ori, alimentele-problema nu au doar o victima (asta in cazurile fericite), ci grupuri.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: vara, toxinfectii, caldura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii