ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2014, ora 12:11

Valcov: O varianta pentru calcularea accizei este sa nu mai depinda de cursul euro, ci de leu

Articol de Cristian Amariei
Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat, sambata seara, la Suceava, ca nu a fost inca stabilit modul in care se va calcula acciza de anul viitor, dar ca se ia in calcul şi varianta ca aceasta sa nu mai depinda de euro, ci de leu.

Valcov, care a participat la o intalnire cu oameni de afaceri suceveni, a fost intrebat la ce valoare a euro va fi calculata acciza pentru anul viitor, el spunand ca nu a fost stabilit inca modul de calcul, dar ca una dintre variante este sa se calculeze la nivelul monedei nationale.

"O varianta pe care o luam in calcul este sa nu calculam acciza la nivelul euro, ci la nivelul leului, pentru ca aşa este normal in orice stat", a spus Valcov, care a mentionat ca inca se fac analize tehnice.

El a spus ca modalitatea de calcul se va face publica odata cu prezentarea bugetului.
"Sunt mai multe variante de calcul, iar una dintre ele este ca acciza sa nu se mai refere la euro, ci sa se refere la leu, iar anual sa se modifice in functie de inflatie", a precizat Valcov.

Premierul Victor Ponta declara, in urma cu doua saptamani, ca accizele pentru anul 2015 vor fi, cu siguranta, mai mici, el aratand ca modul in care acestea se calculeaza este stabilit de Ministerul de Finante, care lucreaza in acest sens cu partenerii internationali.

"Se lucreaza la Ministerul de Finante impreuna cu partenerii noştri internationali, cu Comisia Europeana şi o sa va anuntam. Cu siguranta vor fi accize mai mici. Atunci cand Ministerul de Finante vine cu o decizie, o sa va anuntam", spunea Ponta.

Formula cu care va fi calculata valoarea accizelor anul viitor este inca in analiza la nivelul unui grup de lucru, declara in 1 octombrie ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, nedorind sa precizeze daca accizele vor mai fi calculate dupa cursul valutar redus anuntat de BCE, care permite un nivel mic de accizare.

Integral pe mediafax.ro
Foto: qmagazine.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii