A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714109113.9026.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Unui tanar din India i s-au extras 232 de dinti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-07-2014, ora 14:02

Unui tanar din India i s-au extras 232 de dinti

Articol de Madalina Irimia

Medici din India au extras 232 de dinti din gura unui adolescent de 17 ani, in timpul unei interventii chirurgicale care a durat sapte ore, relateaza BBC si 20minutes.fr, citate de Agerpres.

Ashik Gavai avea dureri cam de un an si jumatate. Cand s-a prezentat la un spital din Bombay cu o inflamatie a obrazului drept, medicilor nu le-a venit sa creada ce au vazut: o tumora ''foarte rara'' pe care au descris-o ca fiind ''record mondial''. Ei au extras nu mai putin de 232 de dinti din gura tanarului.

Dentistii au diagnosticat o forma complexa de odontom, tumora a tesuturilor dentare. 'O singura gingie a format o multime de dinti. Este un fel de tumora benigna', a declarat la BBC Sunanda Dhiware, director al departamentului dentar din spitalul JJ din Bombay. 'La inceput nu reuseam sa deschidem. Apoi, cand am deschis, au aparut dinti mici ca niste perle. Am numarat 232', adauga medicul stomatolog.

Dupa operatie, la care au participat doi chirurgi si doi asistenti, Ashik Gavai a ajuns sa aiba o gura mai 'clasica', cu 28 de dinti. 'Nu am vazut asa ceva in 30 de ani de cariera', afirma dr Sunanda Dhiware.

Recordul la o tumora de acest tip era pana acum de 37 de dinti extrasi.

     
Tag-uri: tanar, India, dinti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii