A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714064472.3114.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Universitatile de elita din Marea Britanie au amfiteatrele pe jumatate goale anul acesta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
18-09-2012, ora 15:45

Universitatile de elita din Marea Britanie au amfiteatrele pe jumatate goale anul acesta

Articol de Cristian Amariei

O treime dintre universitatile de elita din Marea Britanie nu au reusit anul acesta sa acopere toate locurile disponibile, desi aceasta este ultima saptamana in care se mai pot face inscrieri Motivul este o scadere drastica a numarului de studenti,din cauza taxelor prea mari ;i a unei pregatiri mai slabe, scrie "The Daily Telegraph".

Astfel, sapte din 24 universitati de elita inca fac reclama la peste 1.000 de cursuri ramase fara studenti, cu doar cateva zile inainte de inceperea anului universitar. Cele doua motive principale pentru acest fenomen sunt taxele mari pe an, care ajung si la 9.000 de lire pe an, dar si pregatirea mai slaba a absolventilor de liceu, care cu greu indeplinesc cerintele pentru a da admitere la aceste facultati.

Universitatile din grupul Russell, Queen Mary, Universitatea din Londra au pus anunturi in speranta ca vor atrage studenti suficienti pentru 178 din 194 de cursuri.

Universitatea Sheffield mai are locuri libere la 257 din 326 de cursuri, inclusiv literatura engleza si Drept. Universitatea Exeter mai are libere 191 cursuri din 316.

Cererea totala de locuri in universitati a scazut cu 7% fata de anul trecut, din cauza majorarii taxelor. Daca aceste locuri nu sunt ocupate, unele universitati ar putea sa piarda milioane de lire sterline.

Integral pe capital.ro

Foto: feminis.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii