A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713436229.9027.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Universitatea Harvard, acuzata de discriminare rasiala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-11-2014, ora 14:23

Universitatea Harvard, acuzata de discriminare rasiala

Articol de Madalina Irimia
O asociatie studenteasca din SUA a anuntat luni ca a depus doua plangeri impotriva prestigioasei universitati americane Harvard si Universitatii Carolina de Nord, pe care le acuza de discriminare rasiala in timpul admiterii, scrie AFP, citata de Agerpres.

Harvard ii discrimineaza studentii de origine asiatica in favoarea candidatilor albi, de culoare si hispanici mai putin calificati, se precizeaza in cele doua plangeri, depuse de 'Association Students for Fair Admissions' (SFFA, Studenti pentru admitere echitabila), sustinuta in acest demers de 'Project on Fair Representation' (PFR). Harvard practica o politica 'de discriminare deloc de invidiat', arata PFR intr-un comunicat.

Cel de-al patrulea Amendament si legile federale pentru drepturile civile interzic in mod expres 'politicile discriminatorii in timpul admiterii la universitate', se aminteste in comunicat.

In plus, Harvard nu respecta noile reglementari sustinute de Curtea Suprema din SUA in 2013 potrivit carora procedurile de admitere trebuie sa utilizeze mijloace neutre rasial pentru a atinge diversitatea, in locul politicilor de discriminare pozitiva bazate pe rasa.

Universitatea Carolina de Nord nu respecta nici ea aceste norme.

Asociatia SFFA afirma ca ii reprezinta pe studentii 'inalt calificati' respinsi de aceste universitati si pe parintii acestora.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
roxana,  18.11.2014 15:16

Acest job ti se poate potrivi! Incearca si lucreaza ca operator online aici! Oferim posibilitatea reala si sigura de a castiga 300 de dolari lunar, cu o munca extrem de interesanta, 3 ore pe zi, pentru cei doritori sa produca o schimbare in situatia lor financiara! Cere cu incredere detalii la email roxanam77@yahoo.fr

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii