A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713550573.3189.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Unde s-au dus banii cu care s-au platit prin SMS biletele de tramvai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2016, ora 08:10

Unde s-au dus banii cu care s-au platit prin SMS biletele de tramvai

Articol de Cristian Amariei
Stiti unde s-au dus banii cu care ati platit biletul de tramvai sau autobuz prin SMS? Nici directorii de la sase regii de transport din tara nu stiu! Firma care intermedia legatura cu operatorii de telefonie mobila a intrat in insolventa si nu a mai platit facturi de sute de mii de lei.

Metoda platii prin SMS a unei calatorii era foarte simpla: ori de cate ori un calator achita un bilet cu telefonul mobil, banii ajungeau in conturile unei firme intermediare.

Dupa ce isi retinea o parte din suma, aceasta trebuia sa vireze companiei de transport local contravaloarea calatoriei.

In Romania exista mai multe companii care gestioneaza sisteme de plata prin SMS, dar cea care a castigat licitatia pentru intermedierea platilor Simplus Invest SRL, din Bucuresti, care ofera astfel de solutii din 2002. Aceasta a castigat licitatiile organizate in mai multe orase, dar la sfarsitul anului trecut a intrat in insolventa, dupa ce au acumulat datorii de peste 8 milioane de lei.

In schimb, autoritatile din Iasi au abandonat complet plata prin SMS a calatoriilor.

560.000 de lei a fost gaura lasata in bugetul Regiei Autonome de Transport Public Iasi de firma care a intermediat platile biletelor prin SMS in perioada iunie 2014 - ianuarie 2015. Compania de transport a oprit sistemul de plata anul trecut in februarie si a mers in instanta ca sa recupereze datoria. Abia in noiembrie a incasat o parte din bani.

Cristi Stoica, director tehnic RATP Iasi: „Diferenta de 156 de mii reprezinta 86 de mii facturi efective si diferenta reprezinta penalizari si cheltuieli de judecata. Diferenta de 86 de mii facturi pentru ce? Sunt facturile pentru serviciile neprestate.”

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: bani, bilete, tramvai, sms
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  14.01.2016 08:01

In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii