A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713587393.1526.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un student roman in Marea Britanie a obtinut un premiu international de fotografie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-10-2014, ora 16:06

Un student roman in Marea Britanie a obtinut un premiu international de fotografie

Articol de Cristian Amariei
Tanarul si talentatul fotograf roman Alex Beldea foloseste aparatul de fotografiat pentru a imortaliza oameni care se confrunta cu schimbari si provocari in viata lor din Marea Britanie si din orasul sau natal Petrosani, din Romania, informeaza examiner.co.uk. Student al Universitatii din Huddersfield, el a castigat in prezent recunoastere intr-o competitie internationala de prestigiu.

Alex are 22 de ani si este in ultimul an la cursul de fotografie din campusul universitatii Queensgate. El are deja experienta in fotografia comerciala, castigata in timpul unei colaborari de 12 luni cu o agentie cu sediul in Leeds si lucreaza pe cont propriu. De asemenea, lucreaza la crearea unui portofoliu de fotografii pe tematica sociala, precum si cu imagini artistice.

Fiind originar din orasul Petrosani, din Valea Jiului, mult timp zona miniera de extractie a carbunelui, dar confruntata in ultima perioada cu inchiderea unor mine, ceea ce inseamna un viitor incert pentru muncitori, el cunoaste problematica sociala a acestei regiuni, explica examiner.co.uk.

Pe parcursul mai multor luni, Alex Beldea a efectuat vizite in Romania si a fotografiat minerii si conditiile lor de viata, creand un portofoliu de peste 100 de imagini despre finalul mineritului in orasele Paroseni, Petrila si Uricani.

El a ales sase imagini din portofoliul sau si le-a inscris la editia din 2014 a International Photography Awards obtinand o mentiune de onoare la categoria Amatori, Eseu Fotografic si Naratiuni Fotografice.

Alex Beldea a declarat ca unul dintre obiectivele sale a fost de a ridica nivelul de simpatie si intelegere pentru minerii din Romania. "M-am angajat acum la un nou proiect documentar, fotografierea refugiatilor sirieni care au venit in Marea Britanie, fugind de conflictul din tara lor. Aceasta va fi proiectul final pentru diploma de absolvire", a precizat fotograful roman.

Alex a marturisit ca a fost un fotograf entuziast inca din copilarie si ca s-a stabilit in Marea Britanie considerand-o cea mai buna tara pentru dezvoltarea abilitatilor si cunostintele sale in domeniu, la nivel universitar, mai scrie examiner.co.uk.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii