ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2016, ora 12:22

Un nou val de documente secrete pune in pericol tratatul dintre Europa si SUA

Articol de Madalina Irimia
Noi dezvaluiri arata ca SUA cauta sa schimbe reglementarile din Europa, pentru a cobori standardele de protectie a consumatorilor si de mediu, precum si alte beneficii pe care UE le-a acordat cetatenilor.
Standardele europene de mediu si de sanatate publica sunt puse in fata unui risc major de compromisurile pe care SUA le cere, iar Europa ar fi gata sa le accepte, pentru semnatarea tratatului TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) cu SUA, a anuntat Greenpeace, citand sute de documente secrete obtinute, scrie zf.ro.

Agentia de mediu a obtinut 248 de pagini din documente secrete care vorbesc despre negocierile in vederea incheiarii TTIP, ceea ce reprezinta o provocare majora pentru parteneriatul Americano-European.

Secretele din jurul negocierilor duse in vederea unui nou tratat au alimentat temerile ca multinationalele americane ar putea eroda protectia consumatorului din SUA, iar documentele secrete publicate astazi ar confirma acest lucru.

Totusi, de-a lungul negocierilor, inaltii oficiali europeni implicati in discutii au negat ca exista vreun plan pentru diminuarea standardelor Uniunii Europene.

Sustinatorii tratatului spun ca acesta ar putea crea noi oportunitati de afaceri. TTIP ar urma sa armonizeze reglementarile intr-o arie vasta de sectoare de business, ceea ce ar impulsiona exportatorii de ambele parti ale Atlanticului.

Surse citate de The Independent sustin ca noile dezvaluiri ar putea pune capat tratatului, care este deja destul de fragil si nu va putea supravietuii desecretizarii discutiilor.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: sua, europa, documente, pericol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii