ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
16-12-2012, ora 06:43

Un nou tratament pentru fibromul uterin. Ii reduce volumul

Articol de Madalina Irimia

Fibromul uterin este cea mai frecventa tumora benigna intalnita in ginecologie. Acum exista un nou tratament care reduce sangerarile uterine excesive si volumul total al fibromului.

Noul tratament contine substanta activa numita ulipristal acetat, fiind indicat in tratamentul simptomelor moderate pana la severe ale fibroamelor uterine (numite in mod frecvent mioame), care sunt tumori necanceroase ale uterului. Conform prof. Radu Vladareanu, Prim-Vicepresedinte al Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie, U.M.F. Carol Davila Bucuresti, medicamentul care se bazeaza pe substanta activa ulipristal acetat este unic si specific, avand 3 tinte de actiune: asupra endometrului, fibromului uterin si hipofizei.

Beneficiile noului tratament

-actioneaza rapid;

-controleaza sangerarile la 90% dintre paciente;

-reduce sangerarile uterine excesive inainte de o interventie chirurgicala;

-reduce volumul total al fibromului;

-corecteaza anemia;

-reduce durerea.

Potrivit specialialistului, toate aceste efecte ale noului tratament persista 6 luni dupa oprirea terapiei. La unele femei, fibroamele uterine pot cauza sangerari menstruale abundente, dureri pelvine (disconfort in abdomen) si creeaza presiune asupra altor organe. Acest medicament actioneaza prin modificarea activitatii progesteronului, un hormon care apare in mod natural in organism. Medicamentul este un Modulator Selectiv de Receptor Progesteronic, disponibil sub forma unor tablete de 5 mg, putand fi utilizat timp de maxim 3 luni in vederea reducerii dimensiunii fibroamelor, pentru a opri sau reduce sangerarea si pentru a creste numarul de celule rosii din sange inainte de operatie.

Continuarea pe eva.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii