ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
22-05-2014, ora 11:43

Un nou VAL DE SCUMPIRI la asigurarile RCA

Articol de Cristian Amariei

Asigurarile RCA se vor majora anul acesta - este informatia care circula de mai multa vreme in domeniul asigurarilor, unul chinuit de asa-numitul „dumping“. Care va fi insa efectul acestei cresteri de pret si cum pot conducatorii auto sa evite viciile sistemului?

Cat de mult vor creste preturile pentru contractele de raspundere civila auto? Potrivit unor surse din piata, 7 din cele 11 companii autorizate sa incheie polite RCA au anuntat ca intentioneaza sa ridice nivelul preturilor, in medie, cu aproximativ 15%, scrie Capital.ro.

Exista insa si informatii ca ar putea interveni o crestere medie mai mare, de 20-25 de procente.

O mare problema in acest domeniu o reprezinta, in opinia mai multor specialisti, fenomenul de „dumping", termen oarecum impropriu folosit aici, dar care semnifica aplicarea unor preturi mici, in scopul de a atrage clienti si cu riscul de a nu putea achita daunele.

Cele mai mici tarife in momentul de fata sunt la Astra, Euroins si Carpatica, adica exact societatile care au acuzat probleme in ultimul timp. Astra se afla in supraveghere financiara, Euroins a avut, in cursul anului trecut, o interdictie de o luna la incheierea politelor RCA, iar Carpatica a facut obiectul unor retineri si perchezitii DNA.

Foto: ziarulprofit.ro

     
Tag-uri: RCA, auto, scumpire
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii