ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

CULTURA
04-08-2012, ora 12:45

Un labirint de 250.000 de carti invita la lectura (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Un labirint compus din 250.000 de carti, conceput de artistii brazilieni Marcos Saboya si Gualter Pupo in centrul Londrei, ii invita pe vizitatori sa se piarda intre zidurile sale inalte de pana la 2,5 metri si sa asculte poezii, relateaza miercuri EFE.

Proiectul, intitulat ‘aMAZEme‘, face parte din cele 12.000 de evenimente programate in cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra si va fi deschis publicului pana la 26 august, la centrul de arta ‘Southbank Centre’.

Artistii, inspirati de naratiunile despre labirint ale scriitorului argentinian Jorge Luis Borges, au inceput sa-l conceapa acum doi ani, dupa cum a explicat Gualter Pupo pentru EFE.

‘Doream sa facem ceva oarecum diferit. Este un loc in care te poti pierde si gasi ceva valoros de citit sau poti asculta poezii’, a detaliat Pupo.

Labirintul, in forma circulara, este compus din carti de toate genurile care provin din donatii private si care, dupa desfiintarea lui, vor fi donate organizatiei neguvernamentale Oxfam International.

Pe peretii lui si pe ecranele care il inconjoara se proiecteaza lumini si versuri din toate epocile, in special ale dramaturgului englez William Shakespeare.

Pe parcursul intregii luni, diferiti autori britanici si internationali vor recita poezii.

Vizitatorii pot parcurge coridoarele labirintului, pot sa extraga carti din peretii lui si sa se aseze sa le citeasca.

Sursa: financiarul.ro

     
Tag-uri: aMAZEme, carti, labirint
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii