A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714180963.6852.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un elicopter militar cu 10 persoane la bord S-A PRABUSIT in judetul Sibiu. 8 oameni au murit si 2 sunt raniti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2014, ora 14:25

Un elicopter militar cu 10 persoane la bord S-A PRABUSIT in judetul Sibiu. 8 oameni au murit si 2 sunt raniti

Articol de Madalina Irimia
Un elicopter militar s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, la bordul elicopterului aflandu-se zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate. Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa.

Mnisterul Apararii Nationale confirma, printr-un comunicat de presa, ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.
Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene, se arata in comunicatul MApN.

Biroul de Presa al MApN mai precizeaza ca va da detalii despre cei aflati in aeronava, dupa ce vor fi informate familiile acestora.

Opt persoane au murit dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

"La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului", a precizat sursa citata.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, elicopterul se indrepta de la Campia Turzii spre Cincu si s-a prabusit in apropierea poligonului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am alertat autoritatile si echipele de interventie si ale SMURD pentru a ajunge cat mai repede acolo. Am dispus o ancheta tehnica", a spus Dusa.

Dusa a mai spus ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa.

"O sa ma deplasez si eu in zona. Acum sunt in Ardeal, asa ca o sa ajung destul de repede. S-au luat masuri sa fie alertati toti care au atributii de interventie de urgenta", a mai declarat Dusa.

Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prabusit in judetul Sibiu apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

In zona Poligonului Cincu are loc vineri un exercitiu militar la care participa romani si americani. in perioada 11-25 noiembrie, militari din unitati si mari unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre si din unitati ale Brigazii 173 Aeropurtata a SUA participa, la Campia Turzii si Cincu, judetul Brasov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigada 6 Operatii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

Sursa: mediafax.ro
Foto: jurnalul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii