ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-12-2014, ora 11:03

Un caine cu o malformatie a labutelor fuge din nou datorita unei proteze realizate prin imprimare 3D VIDEO

Articol de Madalina Irimia
Un husky siberian, nascut cu o malformatie congenitala a labelor din fata care nu ii permitea sa mearga, se misca si fuge ca un caine normal datorita unei proteze realizate cu o imprimanta 3 D, scrie marti ziarul spaniol 'ABC'.

Avand labutele din fata foarte deformate, Derby a fost abandonat inca de la nastere intr-un adapost din statul american Alabama. El se ranea atunci cand incerca sa se deplaseze si, prin urmare, era nevoit ca in majoritatea timpului sa stea in interior, pe o cuvertura.

Norocul sau a fost ca o iubitoare de animale, Tara Anderson, care lucreaza la firma '3D Systems', a fost extrem de induiosata de soarta lui. 'De fiecare data cand citeam povestea lui sau cand ii vedeam poza, plangeam', povesteste ea intr-o inregistrare video care a devenit virala pe internet.

Intr-o prima faza, Tara Anderson a incercat sa-l ajute pe Derby cu un fel de scaun cu rotile, dar rezultatul nu a fost prea multumitor. Ulterior, inspirata de activitatea ei profesionala, a apelat la un ortoped si la doi specialisti in domeniul design-ului 3 D, care au realizat o proteza ce poate fi modificata cu usurinta si imprimata din nou.

Datorita lor, cainele se deplaseaza cu o totala libertate. Derby fuge fericit kilometri intregi insotindu-i pe noii sai proprietari, Sherri si Dom Portanova, in timp de fac jogging.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii