ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
08-07-2014, ora 16:04

Un angajat al Arcelor Mittal Iasi castiga de doua ori mai mult fata de salariul mediu din judet

Articol de Cristian Amariei

Un iesean care lucra anul trecut pentru producatorul de tevi laminate Arcelor Mittal, castiga, in medie, aproximativ 2.800 de lei pe luna (fara impozitul de 16% pe venit, dar cu tot cu indemnizatii), arata calculele ZF pe baza informatiilor publicate de companie in situatiile financiare.

Salariul mediu platit de unitatea din Iasi a producatorului a fost anul trecut mai mare cu peste 30% fata de cel pe care il primeau angajatii din Roman (Neamt) ai companiei-mama si de doua ori mai mari decat cel de la nivelul economiei judetului (de putin peste 1.400 de lei net/luna).

In 2013 cheltuielile cu cei aproape 260 de angajati din Iasi s-au ridicat la peste 10 milioane de lei, fiind de doua ori mai mici decat in anul precedent.

In 2012, unitatea ieseana avea un numar mediu de aproape 400 de salariati, iar cu un an inainte producatorul de tevi laminate numara peste 500 de salariati, ceea ce inseamna ca injumatatirea cheltuielilor cu personalul pentru anul 2013 este urmare a unui plan de restructurare operat de companie. Din cei 260 de angajati care se regaseau in unitatea din Iasi anul trecut, 159 erau incadrati ca personal direct productiv.

Integral pe zf.ro

Foto: epitesti.ro

     
Tag-uri: salariu, angajat, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii