A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713283435.3522.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un adolescent american s-a trezit din coma si a inceput sa vorbeasca fluent spaniola
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-10-2016, ora 10:39

Un adolescent american s-a trezit din coma si a inceput sa vorbeasca fluent spaniola

Articol de Madalina Irimia
Nsemoh, un elev de liceu din Statele Unite, in varsta de 16 ani, a intrat in coma luna trecuta, din cauza unei accidentari pe terenul de fotbal, iar cand s-a trezit, putea sa vorbeasca fluent in limba spaniola, scrie CNN.

Parintii sai au spus ca baiatul stia putina spaniola inainte de lovitura care l-a bagat in spital, dar ca niciodata nu a vorbit fluent aceasta limba, pana in momentul in care s-a trezit din coma. Incet dar sigur, engleza si-a facut loc printre cuvintele adolescentului, acesta incepand sa isi piarda din fluenta spaniolei.

Potrivit CNN, Sindromul Accentului Strain este o conditie extrem de rara in care leziunile la nivelul creierului schimba modelele de vorbire ale unei persoane, oferindu-i un alt accent atunci cand are loc procesul de vorbire. Primul caz cunoscut a fost raportat in 1941, cand o femei din Norvegia a suferit leziuni la nivelul creierului in timp ce se afla in Germania, dupa care a inceput sa vorbeasca cu accent german.

De atunci, doar cateva astfel de cazuri au mai fost raportate.

In urma cu trei ani, politistii au gasit un medic veterinar inconstient, intr-un motel din California. Cand s-a trezit, acesta nu isi putea aminti nimic din viata pana in acel punct si vorbea doar in suedeza.

In Australia, un fost sofer de autobuz a fost implicat intr-un grav accident rutier, in urma caruia i-a fost afectat spatele, dar si maxilarul. Cand s-a trezit din coma, acesta incepuse sa vorbeasca cu accent frantuzesc. Iar la inceputul acestui an, o femeie din Texas care a fost supusa unei interventii chirurgicale la maxilar, s-a trezit vorbind cu accent britanic.

"Este o deteriorare a centrilor vorbirii", a spus Dr. Karen Croot, unul dintre putinii experti in ceea ce priveste aceasta afectiune. "Vorbirea este una dintre cele mai complicate actiuni pe care le realizeaza omul, iar multi centri din creier sunt implicati in coordonarea miscarilor. Daca unul sau mai multi dintre acestia sunt deteriorati, poate fi afectata sincronizarea, melodia si tensiunea discursului pacientilor", declarase acesta in urma cu cativa ani pentru CNN.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  07.07.2017 21:53

wh0cd229449 generic lexapro

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii