ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2014, ora 14:15

Ucraina se pregateste de RAZBOI. Tari NATO au inceput sa furnizeze arme Kievului

Articol de Madalina Irimia
Ministrul ucrainean al apararii, Valeri Gheletei, a anuntat ca a inceput procesul de furnizare de arme Kievului din partea unor tari membre NATO, informeaza duminica agentia RIA Novosti, in editia rusa online. El a reamintit ca la inceputul lunii septembrie a fost impreuna cu presedintele ucrainean la summitul NATO unde a cerut aliantei ajutor pentru Ucraina.

"De asemenea, am discutat intr-un format inchis cu ministrii apararii marilor puteri ale lumii, cei care ne pot ajuta, ei ne-au ascultat si la noi acum se desfasoara procesul de furnizare a armelor", a declarat Gheletei sambata seara, intr-un interviu la "Canalul cinci" ucrainean.

El a adaugat ca in acest sens "procesul a inceput". "Acest proces a inceput si eu simt ca tocmai aceasta este calea pe care trebuie sa mearga", a mai afirmat ministrul ucrainean al apararii.

Anterior, presedintele Ucrainei Petro Porosenko a anuntat ca a fost capabil sa negocieze cu un numar de tari membre NATO privind livrari directe de arme moderne Ucrainei. Potrivit consilierului presedintelui Ucrainei Iuri Lutenko, la summitul NATO din tara Galilor s-a ajuns la un acord asupra furnizarii de arme din Statele Unite, Franta, Polonia, Norvegia si Italia. Toate aceste tari au negat ulterior aceasta declaratie, dar presedintele Ucrainei a insistat ca a reusit totusi sa cada de acord cu o serie de tari membre NATO asupra livrarilor directe de arme moderne, aminteste RIA Novosti.

NATO a declarat in mod repetat ca organizatia in sine nu poate furniza Ucrainei arme si alte echipamente militare, intrucat nu dispune de ele. in acest caz, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a precizat in fata reporterilor ca NATO "nu va interveni" in deciziile individuale ale statelor membre de a furniza arme Ucrainei.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: ucraina, razboi, arme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii