ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
28-11-2016, ora 11:08

USR anunta un referendum pentru demiterea Gabrielei Firea. Explicatia lui Nicusor Dan

Articol de Madalina Irimia
USR ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, dupa implinirea unui an de mandat, a anuntat duminica Nicusor Dan, aratand ca in primele cinci luni a scazut transparenta in cadrul Primariei, iar social-democrata a avut ''o activitate deplorabila''.

''O sa asteptam pana la implinirea unui an de mandat, in situatia in care chestiunile vor continua in acest mod, luam in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea la finalul acestui prim an de mandat'', a declarat presedintele USR, Nicusor Dan.

El a afirmat ca de la preluarea madatului de primar general, Gabriela Firea a avut ''o activitate deplorabila'' - a alocat cateva milioane de euro in mod eronat, desi a promis ca va fluidiza traficul in sase luni, acesta este ''identic, daca nu mai rau'' si a adus Radet in insolventa, ''cu risc mare de faliment''.

''Vedem o transparenta si mai putina decat in mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicare inclusiv catre consilierii generali a informatiilor de interes public'', a subliniat Nicusor Dan.

Presedintele USR a sustinut ca in PGMB se fac angajari ''pe schema'' folosita de Liviu Dragnea la CJ Teleorman.

''In activitatea Primariei vedem infiintarea de structuri paralele celor existente deja, angajarea de personal contractuant pe perioada determinata, pe aceasi schema ca Dragnea, pentru a-si angaja sotia si alti oameni in Consiliul Judetean Teleorman, evitand ca acesti oameni sa aiba statut de functionar public si declaratile de avere si interese sa fie publicate pe site-ul institutiei. In Primaria Generala. fara niciun fel de concurs, au inceput sa apara oameni din anturajul lui Pandele, Becali si Robert Negoita, fara concurs, fara evaluare profesionala, fara niciun motiv pentru care acesti oameni si nu altii sunt angajati in Primaria Generala'', a explicat liderul USR.

Cele cinci luni de mandat ale Gabriele Firea au fost caracterizate doar de masuri populiste, electorale si de incompetenta, a mai spus Nicusor Dan.

''Vedem masuri populiste, electorale. Deci, tot ce am vazut eu in activitatea aceasta de cinci luni a primarului Firea a fost populism si acte administrative cu continutul de tipul vom face, vom reabilita spitale, vom infiinta o autoritate pentru cladirile cu risc seismic, vom face centre sanitare in scoli. Au trecut cinci luni, pe de-o parte a scazut gradul de transparenta in institutie, am vazut foarte mult populism si incompetenta in rezolvarea adevaratelor probleme'', a conchis presedintele USR.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  08.07.2017 23:11

wh0cd679093 seroquel tablets cymbalta zetia

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii