A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713492902.5927.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

UNICEF: Aproape un sfert dintre copiii lumii traiesc in tari afectate de conflicte sau lovite de dezastre
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-12-2016, ora 10:05

UNICEF: Aproape un sfert dintre copiii lumii traiesc in tari afectate de conflicte sau lovite de dezastre

Articol de Madalina Irimia

Conform estimarilor UNICEF, 535 de milioane de copii – aproape unu din patru – traiesc in tari afectate de conflicte sau dezastre, adesea fara acces la servicii medicale, educatie de calitate, nutritie adecvata si protectie.

Aproape trei sferturi – 393 milioane – dintre copiii lumii care traiesc in tari confruntate cu situatii de urgenta se afla in Africa Subsahariana, urmata de Orientul Mijlociu si Africa de Nord, unde regasim 12% dintre acesti copii.

Noile cifre sunt publicate cu ocazia aniversarii de catre UNICEF, duminica, 11 decembrie 2016, a 70 de ani de activitate desfasurata necontenit in cele mai dure locuri din lume pentru a oferi ajutor vital, sprijin pe termen lung si speranta copiilor ale caror viata si viitor sunt amenintate de conflicte, crize, saracie, inegalitate si discriminare.

„UNICEF a fost creat pentru a oferi ajutor si speranta copiilor ale caror viata si viitor sunt periclitate de conflicte si lipsuri, iar aceasta cifra enorma – reprezentand jumatate de miliard de copii – ne reaminteste ca misiunea noastra devine tot mai stringenta pe zi ce trece,” a declarat Directorul Executiv al UNICEF, Anthony Lake.

Impactul conflictelor, al dezastrelor naturale si al schimbarilor climatice ii obliga pe copii sa isi abandoneze casele, ramanand prinsi in spatele zonelor de conflict si fiind expusi riscului de imbolnavire, violenta si exploatare.

•Aproape 50 de milioane de copii au fost dezradacinati, peste jumatate dintre ei fiind obligati sa isi abandoneze casele din cauza conflictelor.

•Odata cu intensificarea atacurilor din Siria, numarul copiilor ce traiesc sub asediu s-a dublat in mai putin de un an. In jur de 500.000 de copii traiesc, in prezent, in 16 zone asediate din intreaga tara, fiind izolati aproape complet de ajutoarele umanitare sustinute si serviciile de baza.

•In nord-estul Nigeriei, in jur de 1,8 milioane de persoane sunt stramutate, aproape 1 milion dintre ele fiind copii.

•In Afganistan, aproape jumatate dintre copiii de varsta ciclului primar nu merg la scoala.

•In Yemen, aproape 10 milioane de copiii sunt afectati de conflicte.

•In Sudanul de Sud, 59% dintre copiii de varsta ciclului primar nu merg la scoala si 1 din 3 scoli este inchisa in zonele afectate de conflict.

•La mai bine de doua luni dupa ce uraganul Matthew a lovit Haiti, peste 90.000 de copii sub cinci ani au in continuare nevoie de asistenta.

Situatiile de urgenta care afecteaza in prezent copiii cei mai vulnerabili risca sa submineze imensele progrese realizate in ultimele decenii: fata de 1990, s-a injumatatit numarul copiilor care mor inaintea varstei de cinci ani, iar sute de milioane de copii au fost scosi din saracie. Rata necuprinderii in educatie a copiilor de varsta ciclului primar a scazut cu peste 40% intre 1990 si 2014.

In ciuda progreselor semnificative, prea multi copii raman in urma din cauza genului, rasei, religiei, apartenentei etnice sau dizabilitatii, pentru ca traiesc in saracie sau in comunitati greu accesibile sau pur si simplu pentru ca sunt copii.

„Indiferent daca un copil traieste intr-o tara aflata in conflict sau intr-una in care este pace, dezvoltarea sa este critica nu doar pentru viitorul sau, ci si pentru viitorul societatilor noastre,” a afirmat Lake.

     
Tag-uri: Unicef
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii