ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2014, ora 17:16

Tutunul dauneaza grav… frumusetii. Cum se transforma corpul cand fumezi?

Articol de Madalina Irimia
Daca fumati, probabil, sunteti constiente de daunele cauzate de fumul de tutun asupra sanatatii si frumusetii dumneavoastra. Stim cu totii ca fumatul dauneaza inimii, creierului, plamanilor, dar stiti cum va afecteaza frumusetea? V-ati intrebat cat de multi bani cheltuiti, nu numai pe tigari, dar si sa incercati sa reparati prejudiciul cauzat de acestea pe piele, par si unghii, precum si starea intregului corp?

Pungi sub ochi

Cand de dimineata dupa o petrecere terminata noaptea tarziu, va uitati in oglinda, observati de cele mai multe ori pungi sub ochi care strica tot aspectul. Ei bine, aflati ca fumatorii sunt de patru ori mai predispusi la deficiente in piele, ceea ce face tenul sa arate ca si cum nu ati dormit. Motivul pentru acest lucru este, probabil, din cauza nicotinei, care este redusa pe timp de noapte.

Dinti galbeni

Tigarile strica zambetul alb orbitor, deoarece suprafata dintilor se ingalbeneste. Deoarece nicotina coloreaza dintii, veti cheltuiti banii pe paste de dinti de albire si proceduri dentare. De asemenea vor aparea si riduri in jurul gurii in timp ce fumati o tigara, ceea ce inseamna ca daunele se multiplica pentru frumusetea dvs.

Riduri si piele palida

Tigarile actioneaza multilateral, ajuta la cresterea semnificativa a numarului de riduri si fac pielea sa arate rigida si palida. Principalul motiv pentru aceasta este reducerea aportului de sange la suprafata pielii, astfel incat nu mai este furnizat suficient oxigen. Fumul de tigara contine monoxid de carbon, care indeparteaza oxigenul, iar tigarile elimina portiuni de substante nutritive, precum vitamina C, care este foarte importanta pentru starea pielii. In acest fel, se formeaza riduri mici in jurul gurii, iar acestea fac intreaga fata sa arate mai in varsta.

Degete si unghii galbene

Nicotina din tigari ingalbeneste nu numai suprafetele dintilor, dar si cele ale degetelor si a unghiilor.

Caderea parului

Expertii sunt de parere ca ingredientele toxice din tigari poate deteriora ADN-ul structurii foliculilor de par si duc la deteriorarea celulelor. Acest lucru face parul sa devina mai vulnerabil. Pericolul nu este doar pentru femei, deoarece exista o teza ca barbatii care fumeaza tigari sunt de doua ori mai predispusi la calvitie.

Integral pe bewoman.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii