A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713498774.3931.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tratamentul cancerului costa aproape 117 miliarde de euro pe an in tarile membre ale UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
01-10-2012, ora 05:28

Tratamentul cancerului costa aproape 117 miliarde de euro pe an in tarile membre ale UE

Articol de Madalina Irimia

Tratamentul cancerului in tarile membre ale Uniunii Europene /UE/ costa aproape 117 miliarde de euro pe an, potrivit unei estimari prezentate vineri la Viena, in deschiderea celui de-al 37-lea Congres de cancerologie care se desfasoara in capitala austriaca pana la 2 octombrie, transmite AFP.

Studiul realizat de Ramon Luengo Fernandez de la Centrul pentru economia sanatatii al Universitatii Oxford /Marea Britanie/ are la baza datele din 2009 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii /OMS/ si statistici nationale din cele 27 de state membre ale UE.

'Estimarile OMS pentru 2020 indica aproape 10 milioane de decese din cauza cancerului', a explicat Martine Piccart, presedinta Societatii europene pentru oncologie medicala /ESMO/, care organizeaza congresul.

'Exista o posibilitate inca inedita de a realiza progrese si mai rapide in domeniul prevenirii, diagnosticarii si tratarii cancerului', a adaugat aceasta.

Peste 17.000 de participanti s-au reunit la congresul de la Viena pentru a discuta despre progresele inregistrate de medicina pentru a combate aceasta boala.

Pe parcursul celor cinci zile ale intalnirii vor fi prezentate aproape 2000 de studii de specialitate.

Sursa: AGERPRES

Foto: lumelume.ro

     
Tag-uri: tratament, cancer, UE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii