A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713923635.5659.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu vrea sa apeleze la UN MEDIATOR in conflictul cu Gabriela Firea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-09-2015, ora 15:09

Traian Basescu vrea sa apeleze la UN MEDIATOR in conflictul cu Gabriela Firea

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a primit, miercuri, la Academia Romana, titlul de ''Mediator de Onoare''. Basescu a anuntat ca vrea sa apeleze la un mediator in conflictul cu senatorul PSD Gabriela Firea, spunand ca nu este normal ca procuoprii sa se ocupe de disputa dintre doi politicieni. "Cat de ridicoli putem fi daca impingem catre justitie toate ambitiile noastre?", a spus Basescu.

Fostii presedinti Traian Basescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu, precum si Victor Voicu, secretar general al Academiei Romane, au devenit din luna septembrie 2015, in urma unei hotararii emise de Consiliul de Mediere, autoritatea competenta in domeniul medierii, Mediatori de Onoare ai Corpului Profesional al Mediatorilor din Romania.

"Consiliul de Mediere apreciaza permanenta preocupare a domniilor lor pentru comunicare si dialog, atat la nivel national, cat si international, iar domnii Traian Basescu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu si Victor Voicu nu sunt doar importante repere academice si politice, ci si factori de echilibru in interiorul societatii romanesti'', se arata intr-un comunicat .

Traian Basescu a declarat, miercuri, la evenimentul organizat la Academia Romana, ca "institutia mediatorului este o institutie-cheie chiar in domolirea spiritelor agresive din societate".

Fostul presedinte a precizat ca legea mediatorului a fost promulgata in 2006 in timpul mandatului sau.

"Preluarea institutiei mediatorului public, ce functioneaza si in multe alte tari si previne si costurile uriase ale apelului la justitie, dar si rezolvarea amiabila a unor dispute intre cetateni, este o solutie binevenita. Mediatorul se poate implica in dispute comerciale, civile, in dispute de familie care vizeaza inclusiv mostenirile, dar si in dispute penale, care au un anumit grad de mica pedeapsa in codul penal. Mediatorul poate substitui foarte multe din atributiunile instantelor, cu conditia sa avem cultura medierii”, a explicat Basescu.

In acest context, fostul presedinte a anuntat ca el va apela la un mediator in disputa cu senatorul PSD, Gabriela Firea.

"Nu vreau sa fiu ipocrit. O sa vin cu un exemplu chiar din viata mea: conflictul atat de mediatizat cu doamna senator Firea. intai a fost ca e santaj, pe urma a ramas ca e amenintare, la limita periferica a sanctiunilor penale, dar ma uitam ce a implicat: audieri la Parchet, nu numai a mea si a reclamantei, 20 si ecva de parlamentari chemati sa dea declaratii, inregistrari video si audio, sute de ora de munca a cabinetului procurorului si a procuorului care in loc sa se ocupe de evaziune sau omoruri, se ocupa de disputa intre doi politicieni (...) Te ia rasul, la ce cheltuieli sunt in institutiile statului.

Hai, frate, la mediator...Uite, va promit ca-mi voi trimit maine avocatii nu la procurori, ci la dl presedinte sa stabilim un mediator si sa-i fac propunerea doamnei Firea, sa mediem cu un mediator aceasta disputa. E foarte important sa dam atentie acestei institutii in cazurile mici.

Sigur, eu invit si pe cei care nu se inteleg la partaj, nu e cazul meu (n.red. - rade), dar ii invit si pe cei care de rezolvat probleme comerciale, uitati-va la ce proces s-a facut intre doamna Rarinca si doamna Stanciu. Daca veneau la mediator nu mai era atata antrenare a unor forte uriase, DNA, Curti, recursuri... Daca am pretui institutia mediatorului, lucrurile ar putea sa mearga mai bine in instante si ar fi un semn de respect si pentru stat.

Acum ce-mi dadu prin cap? Nu sa-i chem numai pe cei 21 de parlamentari sa fie audiati d eprocurori, ci toti cei 150 care au semnat alaturi de dna Firea. Cat de ridicoli putem fi daca impingem catre justitie toate ambitiile noastre?

De aceea, o sa imi trimit avocatii, sa vedem daca reusim prin mediator, poate prin ocazia asta se arata si utilitatea mediatorului, ca oamenii sa inteleaga cat de valoroasa e aceasta institutie publica . (...)

Eu va multumesc mult, inca o data va multumesc pentru onoarea pe care mi-ati facut-o mie si celorlalti doi presedinti de a ne declara mediatori de onoare. Recunosc ca nu am reusit sa fiu un mediator asa cum mi-as fi dorit, dar consider ca aceasta diploma reflecta textul constitutional. Va multumesc mult. Vedeti ca de maine caut mediator", conchis, razand, Basescu.

Parchetul ICCJ a dispus, in 11 martie, inceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, dupa ce anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Basescu de santaj.

Scandalul Basescu - Firea a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  17.09.2015 07:46

Cautam colaboratori care sa desfasoare o activitate pe calculator, in regimul dorit: part-time sau full-time. Cerinte: calculator, conexiune internet , rabdare, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii . Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin mail. Acest proiect vizeaza piata internationala a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: sibnet@usa.com Garantam seriozitate maxima si solicitam acelasi lucru.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii