A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713616586.8705.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu, audiat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak: „E o palma pentru Romania”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-10-2015, ora 09:59

Traian Basescu, audiat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak: „E o palma pentru Romania”

Articol de Madalina Irimia
Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, unde a fost citat in legatura cu o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

"Nu am emotii. Sa se deschida dosarul si sa ne lamurim. Eu am calitatea de intimat, adica de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul pe urma. In orice caz, dupa parerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palma pentru Romania. Cand se aduce in spatiul public ideea ca un sef de stat, in colaborare cu un general american, au putut sa fure bani, iar autoritatile romane fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine Romaniei. Dar, asta e viata", a declarat Traian Basescu la intrarea in sediul instantei.

In opinia sa, documentele de la dosar pot fi desecretizate.

Dosarul a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plangere penala la Parchetul General in care ii acuza pe Traian Basescu si pe presedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in anul 2005.

In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autoritatile de la Bucuresti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE si cu implicarea lui Traian Basescu, aproximativ 12 - 13 milioane de euro, insa rapitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El il acuza pe Traian Basescu ca a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak si suma reala platita rapitorilor.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 5, care si-a declinat competenta in acest caz pe 28 mai 2015, cauza a ajuns apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care a retrimis dosarul la Judecatoria Sectorului 5.

Sursa: ziarec.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii