ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
10-02-2016, ora 12:36

Traian Basescu: „Dragnea vrea sa puna sub control internetul”

Articol de Madalina Irimia
Dragnea stie ca poate sa cumpere cu bani si favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare nationale sau locale la pachet cu destui "deontologi", scrie Traian Basescu pe contul sau de Facebook.

"Tot Dragnea si haita lui au inteles ca mediul on-line, retelele de socializare nu pot fi controlate sau cumparate si ca acestea au devenit o alternativa viabila la mass-media traditionale. Internetul este o alternativa care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat si mai putin manipulabil. De aceea, prin LEGEA DEFaIMaRII, in preajma alegerilor, Dragnea vrea sa puna sub control internetul", a mai scris Basescu.

Legea defaimarii, initiata de seful PSD, Liviu Dragnea, a primit marti girul deputatilor juristi, iar astazi va primi votul final. Daca acest lucru se va intampla, cei care calomniaza in spatiul public, inclusiv in presa si pe internet, risca amenzi intre o mie si 30 de mii de lei. Cand tinta defaimarii e un grup social, sanctiunile ajung pana la o suta de mii de lei. „Partidul-stat PSD vrea sa blocheze declaratiile incomode”, sustin liberalii, care anunta ca vor vota impotriva legii.

Proiectul promovat de Liviu Dragnea prevede sanctiuni pentru cei care calomniaza persoane fizice si grupuri sociale. Mai exact, pe cei care se disting din punct de vedere social prin trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, orientare sexuala, boli cronice sau origine etnica. Amenzile ar trebui aplicate de Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei, un for ce ar urma sa fie infiintat in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii