A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714107567.406.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top 6 cele mai sanatoase coji de fructe si legume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-04-2015, ora 16:06

Top 6 cele mai sanatoase coji de fructe si legume

Articol de Madalina Irimia
Cele mai multe coji de fructe si legume sunt foarte bogate in nutrienti, iar cand le arunci, nu te mai poti bucura de beneficiile lor. Vezi care sunt fructele si legume care ar trebui consumate in intregime.

Cojile de mere

Coaja merelor contine aproape jumatate din totalul de fibre pe care le are acest fruct si o treime dintre nutrienti. Merele sunt bogate in vitaminele C, A si K, precum si in potasiu si previne aparitia cheagurilor de sange pe artere. in coaja lor se mai gasesc si antioxidanti ce mentin functionarea plamanilor si ajuta la rezolvarea problemelor respiratorii. Un studiu citat de worldhealthinfo.net a arptat chiar ca antioxidantii din coaja merelor protejeaza creierul, ajutp memoria si inhiba cresterea celulelor canceroase.

Cojile de cartofi

Coaja de cartofi are mai multi nutrienti decat restul legumei. Este bogata in fier, calciu, potasiu, magneziu si vitaminele B6 si C, iar 100 de grame de coaja are de 7 ori mai mult calciu si de 17 ori mai mult fier decat cartoful in sine. Fierbe cartoful in coaja si incearca sa il mananci in intregime.

Coaja de castravete

Coaja de castravete contine aproape intreaga cantitate de antioxidanti, fibre si potasiu care se gaseste in legume. Este bogata si in vitamina K, asa ca nu mai curata castravetele la urmatoarea salata.

Cojile de kiwi

Poate nu te-ai gandit niciodata sa mananci coaja de kiwi, dar potrivit worldhealthinfo.net, este foarte sanatoasa si ar trebui consumata. Contine mai multe flavonoide, antioxidanti si vitamina C decat fructul in sine, asa ca incearca sa il speli bine si sa il mananci precum o piersica.

Coaja de vinete

Coaja de vinete contine nasunina, un antioxidant puernic, ce protejeaza impotriva cancerului cerebral si reduce efectele imbatranirii.

Coaja de morcovi

Coaja de morcovi contine cea mai mare concentratie de fitonutrienti, asa ca incearca sa nu o arunci. Spala bine morcovul si consuma-l cu tot cu coaja.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: sanatate, fructe, legume
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii