ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2014, ora 14:30

Top 10 antibiotice naturale, ascunse in camara ta

Articol de Cristian Amariei
Te-ai fi gandit ca ai in bucatarie o serie de alimente care functioneaza precum antibioticele naturale?

Traind intr-un mediu poluat ne expunem unor serioase probleme ce ne pot afecta sanatatea. In jurul nostru exista o sumedenie de microbi si agenti bacterieni de care, uneori, este bine sa ne ferim. Problema devine mai interesanta cu atat mai mult cu cat nu mai trebuie sa te repezi la cutia cu medicamente, ci doar sa cauti prin camara comorile naturii.

10. Usturoiul

De ani de zile, usturoiul a ocupat primul loc in topul agentilor curativi. Usturoiul are un efect miraculos asupra problemelor respiratorii, racelii, temperaturii, ect. Are proprietati terapeutice ce fac foarte bine organismului.

In Primul Razboi Mondial se faceau cataplasme cu usturoi ce preveneau infectarea ranilor. in aceeasi perioada, usturoiul era folosit impotriva timusului si sepsisului (septicemiei). in anii ce au urmat, oamenii au observat beneficiile usturoiului si in cazurile de atac de cord, hipertensiune, anumite forme de cancer, probleme cardiace, tromboza, tromboflebita, diabet, infectii ale pielii si multe altele.

Alicina din usturoi este o substanta antimicrobiana ce actioneaza ca un antibiotic natural. Aceasta substanta este eliberata atunci cand usturoiul este zdrobit. Nicio alta planta medicinala nu a atins multiplele beneficii precum usturoiul.

9. Ceapa

si ceapa face parte din aceeasi familie ca usturoiul, imbratiseaza proprietati medicinale, fiind bogata in flavonoide. Ceapa are calitati diuretice si antiinflamatorii, precum si antioxidanti puternici care ajuta sanatatii sistemului circulator, este dusman al diabetului, colecterolului ridicat, problemelor cardiace si mentine buna functionare a tractului digestiv. isi face bine datoria si impotriva racelii si tusei, si este un bun dezinfectant daca te-a intepat vreo insecta sau un animal.

8. Ghimbirul

De peste doua mii de ani, ghimbirul a fost unul dintre principalele ingrediente folosite in medicina alternativa. Asta pentru ca constituentii exceptionali din ghimbir - shogaol, zingeron si gingerol, asi fac treaba ca agenti antiinflamatori si antibacterieni. Constituentii au abilitatea de a ne ajuta la eliminarea mucusului, prevenind astfel problemele gastrointestinale sau respiratorii. Consumul regulat de ghimbir ajuta la eliminarea starilor de oboseala, ajuta circulatiei, stabilizeaza nivelul de zahar din sange, ajuta sistemului imunitar, comabte cancerul, actioneaza ca analgezic, etc.

Continuarea pe stiri.apropotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii